Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini sosyal medyadan duyurdu.

Yedi günlük tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.” denildi.

FZy3eEPWQAIAPtn

ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Öte yandan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar, İstanbul’un Avrupa Yakası ve Yalova çevrelerinde kuvvetli, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.

Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Prof. Dr. Orhan Şen de yaptığı açıklamada "Bugünkü yağıştan biraz daha güçlü yağıştan bahsediyoruz. Dikkat etmemiz gerekecek. Bu yağmur yarın sabah saat 9-10 gibi başlar. Ve 14'e kadar şiddetli olur, aralıklı olur. Yarın 9'dan sonra bu bölgede dikkat etmemiz lazım. Mümkünse bu saatlerde dışarıda olmayın. 3-4 saat evinizde, ofisinizde durmanızda fayda var." uyarısında bulundu.