Koronavirüs (Covid-19) salgınında can kaybı ve vaka sayıları artmaya devam ediyor. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen’in verdiği bilgilere göre, şehirde günlük vaka sayısı 750’ye ulaştı. Antmen, vaka sayılarının artışı, salgına karşı alınmayan önlemler ve aşılamaya dair değerlendirmelerde bulundu.

"AŞILAMA ORANI DÜŞÜK"

MA'dan Mehmet Şah Oruç'a konuşan ve salgında vaka ile ölüm sayısındaki artışa dikkat çeken Antmen, böyle devam etmesi durumunda Eylül veya Ekim ayında 4’üncü dalganın yaşanacağı uyarısında bulundu. 

Artışın “normalleşme” süreciyle başladığına değinen Antmen, aşılama oranının da düşük olduğunu kaydetti. Antmen, şimdiye kadar 22 milyonu çift doz olmak üzere 65 milyon aşının yapıldığı bilgisini paylaşarak, aşılamanın yüzde 26,5'e tekabül ettiğini söyledi. Antmen, pandeminin sonlandırılması için ülke nüfusunun en az yüzde 70’inin aşılanması gerektiğinin altını çizdi.

"HASTANELERE YOĞUN BAŞVURU VAR"

Mersin’deki 3 kamu hastanesine de yoğun başvuruların olduğunu belirten Antmen, yatan hastalar için yer sorunun başlayabileceğini dile getirdi.

Turizm sezonu için vaka sayılarındaki artışın görmezden gelindiğini ifade eden Antmen, turizm kenti olan Mersin’de 400 bin civarında çift doz aşı yapıldığını belirterek, “Bu da nüfusun yüzde 25’i eder. Bu rakamlar Mersin için çok kötüdür. Bunun bir an önce aşılamanın arttırılması lazım” ifadelerini kullandı.

"AŞILANA ÇALIŞMALARI YETERSİZ"

Sağlık Bakanlığı'nın aşı kampanyalarına ilişkin yürüttüğü çalışmaları yetersiz bulduğunu söyleyen Antmen, bireysel önlemlerin yanında toplumsal önlemlerin artırılmasına yönelik çalışmaların da yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Antmen, “Aşıların önemli olduğuna dair bilinç oluşturmalı. Bireysel önlemlerle bu işin altından çıkamayız” diye konuştu. 
 
Kentlerde önlemler alınması gerektiğini kaydeden Antmen, toplu ulaşım araçlarının sık sık denetlenmesi, kente giriş yapanlara test yapılması, turistik bölgelerde denetimlerinin arttırılması, PCR testinin daha yaygın yapılması ve aşılamanın artırılması gerektiğinin altını çizdi.