CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Taliban’ın elinden kurtulmak isteyen Afgan kadınlar için dayanışma çağrısı yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamada günlerdir Afganistan’da yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediklerini ifade eden İlgezdi, "Uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Taliban barbarlığına terk edilen Afgan kadınlarla dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

İlgezdi, kamusal hayattaki tüm Afgan kadınların Taliban yüzünden şu anda büyük bir tehdit altında yaşadığını vurgulayarak “Kadınlar olarak, dünyanın erkek yöneticilerinin ‘Taliban’ın artık değiştiğine’ ilişkin vaazlarını dinlemek istemiyoruz. Afgan kadınların sosyal medya üzerinden tüm dünyaya ilettikleri kaygı ve korkuları yürekten paylaşıyoruz. Taliban’dan önce kendi hayatlarına son veren kadınlara ilişkin haberleri içimiz parçalanarak okuyoruz” diye belirtti.

Uluslararası toplumu ve dünyanın tüm kadınlarını Taliban barbarlığına terk edilen Afgan kadınlarla dayanışmaya çağıran Gamze Akkuş İlgezdi, “Kadınlar ve kız çocukları açısından bakıldığında Afganistan’da yaşananları bir iç sorun ya da bölgesel mesele olarak görmek mümkün değildir. İnsan haklarından yana, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, demokratik tüm dünya ülkelerinin Afgan kadınlarıyla dayanışmak ve onların sesi olmak gibi bir mecburiyeti vardır” ifadelerini kullandı.