OnurAkayMedya'nın da köşe yazarı olan ünlü yazarlardan Ülkü Gözen Stewart'ın yeni kitabı “Esmer Kedi Cafer”in kahramanı “Esmer Kedi Cafer”, OnurAkayMedya’nın yazar kadrosuna katıldı ve medya dünyasında bir ilk yaşandı. İlk kez bir “Kara Kedi” köşe yazarı oldu. Hayvan ve çocuk temalı hassas konular kaleme alacak olan Esmer Kedi Cafer, özellikle çocuklara hayvan sevgisini bambaşka aşılamak, hatta hayvana ve dolayısıyla tüm canlılara saygı duymalarını sağlamak için yazacak.

İLK YAZISI REKOR KIRDI! 

Esmer Kedi Cafer’in “Mırrr’haba” başlıklı ilk yazısı dün yayınlandı ve bir günde elli bin tıklanma ile rekor kırdı. Esmer Kedi Cafer okurlarımıza kendini, “Ben üç ayağımla koşup oynayan engelli bir kediyim. Yazar annem Ülkü Gözen Stewart beni bir çocuk serisinin kahramanı olarak kaleme aldı.” ifadeleri ile tanıttı ve “Hayvanların sesi olabilmem adına beni yazar kadrosuna kabul eden Onur Akay ağabeyime, yeryüzündeki tüm hayvanlar adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

ONU HEM OKUYACAK, HEM GÖRECEK, HEM DE ÇOK SEVECEKSİNİZ!

Aynı zamanda #hayvanlarıçocuklarkurtaracak hashtag’inin öncüsü de olan Esmer Kedi Cafer, çocukların ve büyüklerin hayali kahramanı değil, gerçek kahramanı olacak. Engelli bir kedi olarak bir yandan çocuklara güzel mesajlar verecek ve bir yandan da engelli olmanın yaşamaya, sevmeye ve sevilmeye engel olmadığını aşılayacak.

Esmer Kedi Cafer...ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ ANLATIYOR » Dunyatarihi.net

Yazılarında, dünyada başka canlıların da var olduğunu ve onların da yaşam biçimleri ve hakları olduğunun da altını çizecek olan Esmer Kedi Cafer, insanların uydurduğu “Kara kedi uğursuzdur.” ezberini bozup, karganın aptal ve hırsız, yılanın sinsi, ağustos böceğinin tembel olmadığı gerçeklerini anlatacak. Esmer Kedi Cafer, “Ben çok umutluyum; yeryüzü ve yeryüzünde yaşayan tüm canlıları çocuklar koruyacak, onları çocuklar kurtaracak. Aynı zamanda #hayvanlarıçocuklarkurtaracak hashtag’inin öncüsüyüm, lütfen hayvanlarla ilgili tüm paylaşımlarda bu hashtag’i siz de ekleyin.” dedi. Esmer Kedi Cafer ilk yazısında hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

İŞTE ESMER KEDİ CAFER'İN İLK YAZISI

Mırrr’haba, Ben Esmer Kedi Cafer; aldım patime kalemi OnurAkayMedya bünyesine katıldım. Hayvanların sesi olabilmem adına beni yazar kadrosuna kabul eden Onur Akay ağabeyime, yeryüzündeki tüm hayvanlar adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere yaşatılan haksızlık ve zulümlerin karşılığında çıkmadığı sanılan sesimiz yüzünden biz hayvanlar basında ve sosyal medyada sessiz kullar diye ad bulsak da duyabilene gayet de sesli kullarız. Sesimi duyan ve sesimizi duyurmama yol açan Onur Akay ağabeyim basında ve sosyal medyada yine ses getirecek bir ilke imzasını atıyor. Kocaman bir alkış lütfen!

Cihangir… Yıl 2009… Ahmak ıslatan dedikleri çiselemekten dahi az hissedilen yağmur altında bir çöp konteynırının dibine sinmiş, titreyerek öylece aç ve çaresiz dururken bana anne olan Ülkü Gözen Stewart tarafından kucaklanıp eve götürülmemle hayatım değişti. Beni bulup evine götürmeseydi kim bilir o gün bir başkası ya belki bir tekme atıp beni caddenin ortasına savuracaktı ya da belki de beni çöp konteynırının içine atıp oradan uzaklaşacaktı. Kötü, bencil, sadist ve hasta ruhlu o kadar çok insan var ki! Ya üzerimden bir araba geçecekti ya da boyumu fazlasıyla aşan o konteynırın içinde çaresiz kalakalacak, üzerime atılan çöp poşetlerinin altında sıkışıp sesimi dahi duyuramaz olacaktım. Ezilip ölmemiş bile olsam daha sonra çöpleri toplamaya gelen çöp kamyonunun sıkıştırma işleminde pestil olmam kaçınılmaz olacaktı. Şanslıymışım ki bir anne ve yuva buldum. Ve annem nereye taşınırsa taşınsın, ne beni ne benden önceki Asena’yı bırakmadı.

Hatta yurt dışına taşınma kararı aldığında dahi bizleri bırakmadı. Sevmenin ve evlâdın bahanesi olmamalı zaten! Varsa, o gerçek sevgi değildir. Yarı yolda bırakan ne annedir ne de insan! Bir can dünyaya getirildi mi ya da evlât edinildi mi, o sorumluluk ölene dektir! Sevginin, emeğin of’u, puf’u olmaz! Sevgiden ve candan vazgeçilmez! Biz hayvanlar ne oyuncağız ne eşya ki vazgeçilelim! Candan vazgeçmenin vebali çok büyüktür! Bu arada ben üç ayağımla koşup oynayan engelli bir kediyim. Yazar annem Ülkü Gözen Stewart beni bir çocuk serisinin kahramanı olarak kaleme aldı. İmza günlerinde çocuklarla buluşup birebir tanışacağım, kitaplarımı imzalayacağım.

Çocukların ve büyüklerin hayali kahramanı değil, gerçek kahramanları olacağım. Beni hem okuyacak hem görecek hem sevebilecekler. Engelli bir kedi olarak bir yandan güzel mesajlar vererek çocuk yaş’ın da sosyal mesajı ve sosyal sorumluluğu olup, bir yandan da engelli olmanın yaşamaya, sevmeye ve sevilmeye engel olmadığını aşılayacağım. Dünyada başka canlıların da var olduğu ve onların da yaşam biçimleri ve hakları olduğunun altını çizeceğim. İnsanların uydurduğu “Kara kedi uğursuzdur.” ezberini bozup, karganın aptal ve hırsız, yılanın sinsi, ağustos böceğinin tembel olmadığı gerçeklerini anlatacağım. Özellikle çocuklara hayvan sevgisini bambaşka aşılayıp, hatta hayvana, dolayısıyla tüm canlılara saygı duymalarını sağlayacağım.

Ben çok umutluyum; yeryüzü ve yeryüzünde yaşayan tüm canlıları çocuklar koruyacak, onları çocuklar kurtaracak. #hayvanlarıçocuklarkurtaracak hashtag’inin öncüsüyüm, lütfen hayvanlarla ilgili tüm paylaşımlarda bu hashtag’i siz de ekleyin. OnurAkayMedya yazar kadrosuna yeni katılmamla sizlere mırrr’haba diyerek biraz kendimi tanıtmak istedim. Çocukların dünyasına kitap serisi olarak girsem de OnurAkayMedya bünyesinde hayvan ve çocuk temalı hassas konular üzerine yazılarımla yer alacağım. Haydi bakalım, inşallah hoş’bulmuşumdur! Sevgi ve saygılarımla...