Haber: Hülya Kılınç

Manisa İl sağlık Müdürü Erol Karaca, zehirlenme vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmalara hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen besin zehirlenmeleri vakasının yaşandığını belirtte.


Hastanelere dün öğle saatlerinde benzer şikayet ile başvuran vaka sayısının artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nün olayı öğrendiğini ve tedbir alarak süreci yönettiğini kaydeden Karaca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi “İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alınmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın tedavileri Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, C.B.Ü. Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastanesinde gerçekleştirilmiştir.


350 İŞÇİNİN 29'UNUN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR


Saat 22.12 itibariyle olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup, taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’ dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. Öğle saatleri yoğun olan başvuru sayısı ise ilerleyen saatlerde azalma göstermiştir ve hastanelerimize başvuru sayısı düşmüştür.


YEMEK FİRMASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI


İlgili yemek firmasında denetimler devam etmekte olup, adli ve idari soruşturma
başlatılmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, benzer vakaların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz."