1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane’de toplandı. Valiliğin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı’na yürüyüş noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı. Alanda toplanan emekçiler Taksim’e doğru yürüyüşe geçmeye çalışırken, polis müdahalede bulundu. DİSK ve KESK müdahale sonrası Taksim’e yürümekten vazgeçti.

AYM’nin Taksim kararına rağmen yürüyüşe izin verilmezken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘kanunsuz gösteri’ dedi, polislere teşekkür etti. Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kanunsuz gösteri ve yürüyüşüne karşı büyük bir ferasetle, sağ duyuyla karşı koyan; toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda, dünyadaki tüm polis teşkilatlarına örnek olan İstanbul’daki kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Milletimizin destek ve duası sizlerle.”