Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu, ünlü sanatçıların da sahne alacağı 5. Hamsi Festivali ve festival haftası detaylarıyla ilgili Manisa basınını bilgilendirdi. Naturel Cafe’de düzenlenen programa derneğin yönetim kurulu üyeleri Nurgül Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Dr. Barış Kaya hazır bulundu. 

manisa tarbzonlular derneği


KARADENİZ YEMEKLERİ VE KÜLTÜRÜ MANİSALILARA TANITILACAK 


Başkan Alioğlu, “5. Hamsi Festivalimize; Manisa, İlçeleri ve diğer komşu illerde yaşayan vatandaşlar da katılım sağlayacaklardır.   Festival süresince; kurulacak olan yöresel ürünler stantları, yöresel sanatçıların vereceği konserler, Kuymak ve hamsi ikramı yapılacaktır. Ayrıca güzide şehrimiz Trabzon’umuzun gelenek ve göreneklerinin yanı sıra kültür, sanat ve turizm yönüyle tanıtmayı, Karadeniz ve Ege kültürlerinin karşılıklı tanıtılmasını, kaynaştırılmasını amaçlıyoruz.  Festivalimiz 12 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayıp, 18 Şubat 2024 Pazar günü sona erecektir. Festival haftası boyunca kurulan stantlarda; gıda, süt ürünleri, yöresel gastronomi kültürleri yöresel el sanatları, süs eşyaları, Trabzon bıçağı gibi yöresel ürün ve araçlar satılacaktır.

Tüm hafta boyunca; horon ekibimiz, kemençe sanatçılarımız ile konuklarımıza eğlenceli vakit geçirtmeye çalışacağız.  Manisa Magnesia Form AVM arkası Festival alanında kurulacak sahnede ise 17 Şubat 2024 Cumartesi gün Beste Özdemir, Sultan Bekçi ve Ahmet Akyüz, 17 Şubat Cumartesi günü sat 17.00 de ise Karadenizli Ünlü sanatçı Selçuk Balcı sevenleri ile buluşacak. 18 Şubat 2024 Pazar gününe gelindiğinde ise saat 12.30’da; Karadeniz’den özel saklama koşullarıyla Manisa’ya getirteceğimiz;  bir buçuk ton temizlenmiş hamsi, ekmek arasında misafirlerimize gün boyunca ücretsiz olarak ikram edilmeye başlanacak. Program akışına göre saat 14.30’da açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından Trabzon Halk Oyunları ve Osman Yardım Horon ekibi gösterilerini gerçekleştirecek.  Yöresel sanatçılarımız; Hikmet Cüre, İhsan Aydın, Mustafa Dibiç, Paşa Ceylan ve Taner Eyüpoğlu sırasıyla birer konser verecekler.  Saat 17.00’ye gelindiğinde ise Ünlü Karadenizli sanatçı Davut Güloğlu, türküleri ile alanı dolduran konuklarımıza muhteşem bir konser verecek. Tüm Manisalılara festivalimize davet ediyoruz” dedi. 


Manisa Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alioğlu’nun yönetim kurulunda Nurgül Yılmaz, Tahsin Kalaycı, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Dr. Barış Kaya, Dr. Alirıza Özen, Timur Bilgili, Ömer Akbulut, Muhammet Yavuz, Abdullah Küçükali, Adem Şen yer alıyor.