Haber: Atilla Yoğurtçu


Tertip komitesi, resmi programlarının İstiklal Marşı okunması gibi unsurları içerdiğini ancak yanlış bilgilendirme sonucu hedef haline geldiklerini belirterek, herkesi emek ve dayanışma ruhuyla 1 Mayıs’ta bir araya gelmeye çağırdı.


Balıkesir’in Edremit ilçesinde yerel bir medya organında, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstiklal Marşı’nı okumak istemeyen bazı sivil toplum kuruluşlarının ayrı saatlerde kutlama yapma kararı aldığına dair iddialar, bölge halkı arasında tartışmalara neden oldu. Bu haberlerin yayılmasının ardından, sosyal medya platformlarında da hedef gösterici yorumlar yapıldığı görüldü. 

Bugün, KESK adına 1 Mayıs tertip komitesi başkanı Bahadır Yıldırım, söz konusu haberlerin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tertip komitesi, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, resmi programlarının Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması gibi unsurları içerdiğini ancak yanlış bilgilendirme sonucu hedef haline geldiklerini belirtti. 

Açıklamada, “İstiklal Marşı’nı okumakla ilgili hiçbir sıkıntımız olmamasına rağmen, işçi ve emekçinin haklarını savunma amacımızın engellenmek istendiğini görmek bizi derinden üzmüştür İstiklal marşımızı okumakla ilgili hiç bir sıkıntımız olmamasına rağmen, sömürülen işçinin ve emekçi sınıfının dertlerini kimseye boyun eğmeden, haykıracağımız 1 Mayıs Emek ve dayanışma gününü, işçi ve emekçinin kendini ifade etmesine kastı olanlar, İstiklal marşı üzerinden algı yaratıp sözde vatan, özde, talan ve yalanını kınıyoruz.” denildi. Bununla birlikte, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için yargının konuya müdahil olduğu ve her türlü yorumun yargı tarafından değerlendirileceği vurgulandı. 

KESK tertip komitesi, birlik ve dayanışma içinde 1 Mayıs’ta alanlarda güçlü bir şekilde yer alacaklarını ifade etti ve herkesi emek ve dayanışma ruhuyla bir araya gelmeye çağırdı.