HABER: FATOŞ ERDOĞAN

İstanbul Esenyurt’ta bulunan LC Waikiki deposunda Kluh isimli taşeron firmaya bağlı çalışan 14 temizlik işçisi, ücret iyileştirmesi, prim talebi, promosyonların verilmesini talep ettiği ve angarya işleri, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için “Kod 46” gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşçiler, bunun üzerine DİSK Limter-İş öncülüğünde Esenyurt LC Waikiki deposu önünde direnişe geçti.

Daha önce de promosyon alacakları ve çalışma koşulları için iş durduran Kluh taşeron işçileri, promosyon ödemelerinin nakit ödenmesini talep ediyor. Promosyonların, market ve giyim mağazalarında ticket şeklinde harcanmasına ise karşı çıkıyor.

Esenyurt LC Waikiki Merkez deposunda çalışırken Kod 46 ile işten çıkartılan Muhlis Tüfenci 16 gündür sendikamızla beraber direniyoruz bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz diyerek sözlerine başladı. Tüfenci dayanışma ve boykot çağrısı yaparak direnişlerine destek talebinde bulundu.

Kod 46'yla işten atıldıklarını belirten Tüfenci evimize ekmek götüremiyoruz, başka işte çalışamıyoruz hırsızlık damgası vuruldu bize Kod 46 kaldırılmalı diyen Tüfenci, haklarımızı alana kadar direneceklerini belirtti.

Limter-iş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı, direnişin 15 gününde LC Waikiki'nin yaptığı açıklamaya dikkat çekti. LC Waikiki'nin işçilerin haklarının ödendiği ve promosyonların verildiği şeklinde yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek promosyonların hala ödenmediğini açıkladı. Saygılı, “LC Waikiki patronu kamuoyunun vicdanında mahkum olmuş durumda, emekçilerin tepkileri devam ediyor” dedi.

Direnişin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Saygılı, “İşçi arkadaşlarımız kazanana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

 İşçilerin LC Waikiki Merkez deposunda çalışırken Kod 46 ile işten çıkartıldığına dikkat çeken Saygılı “Kod 46 hırsızlık demektir aynı zamanda işçilerin haklarının gasp edilmesi, siciline işlemesi demektir bunu kabul etmiyoruz” dedi.

İşçiler taleplerini “ücret iyileştirmesi, promosyon ödemelerinin yapılması, Kod 46'nın geri çekilmesi, atılan işlerin işe iade edilmesi” olarak sıraladı.