Bu yıl ikincisi düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maraton, ikinci gün yarışlarıyla tamamlandı. Maratonun ikinci gününde 5k, 12k, çocuk koşusu ve pati run parkurları koşuldu. Günün ilk koşusunda başlama çizgisine çocuklar geçti. Çocukların ardından 5k, 12k ve köpek koşuları başladı. Parkurlardan 5k’yı Rusya’dan Igor Sharapov 16 dakikada, 12k’yı ise Romanya’dan Miklos Rares İmre 37 dakikada tamamlayarak, birinci oldu. 

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Coşan Evcil ile birlikte, dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Ödül töreni öncesinde konuşma yapan Başkan Semih Esen, iki günde toplam 35 ülkeden bin 500’ün üzerinde sporcuyu ağırladıklarını aktardı. Uluslararası kuruluşların, Konyaaltı’nda düzenledikleri maratonu artık daha dikkatli takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Esen, şöyle konuştu: 

“Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz bu organizasyonun, sizlerin de katkılarınızla inşallah önümüzdeki sene çok daha kaliteli bir yarışma olacağına inanıyorum. 85 kilometre, 57 ve 31 kilometre çok ciddi mesafeler. Sizlere gıpta ettiğimi söylemek isterim. Hepinizi tebrik ediyorum. Varlığınızla bize güç kattınız. Konyaaltı’nı ve Antalya’yı güzelleştirdiniz.”

Maratona, Gece isimli köpeğiyle katılan Müge Yörükoğlu, daha önce böyle bir etkinliğe katılmadığını belirterek, “Bizim için çok güzel bir gün oldu. Çok güzel bir organizasyon düzenlenmiş. Madalyalarımızı da aldık. Konyaaltı Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz’’ dedi. 

Etkinliğe köpeğiyle katılan Emine Köken ise “Böylesi etkinliklere herkes hayvan dostlarıyla katılmalı. Herkese tavsiye ediyorum. Hem keyif alırlar, hem de hayvanlarıyla bağlarını güçlendirebilecekleri güzel bir etkinlik yaşarlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.