Gaziantepliler Restoran’da yapılan etkinliğe çok sayıda konuk ve partili katıldı. Kahvaltının ardından yapılan söyleşide SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve SOL Parti PM Üyesi Alper Taş konuklara hitap etti.

İlk sözü alan İlknur Başer şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’de tek kale maç üzerinde şekillenmektedir. Sağ iktidarın karşısında sağcılaşan muhalefetle kötülük iktidarına son verilemez. Siyasetin halkın sol değerler üzerinden örgütlendiği bir çift kale maça dönüşmesi lazım. Burada sorumluluk biz devrimcilere düşüyor. Halkın somut sorunları olan işsizliğe, yoksulluğa, açlığa, eğitime sağlığa erişememeye dur deminin tek yolu halkın içinde mayalanmaktan geçiyor. Türkiye’de hiç böylesi bir dönem yaşanmadı. Halkın tamamen siyasetten dışlandığı sadece siyasi parti genel başkanlarının sözlü atışmalarına indirgenen bu siyaseti kırarak siyaseti toplumsallaştırarak, eşitlik, özgürlük ve laiklik temelinde bu ülkeyi yeniden kurabiliriz. Türkiye’nin Talibanlaşmasına, rejim değişikliğinin yerleşmesine izin vermemek için seçime giderken bir seferberlik başlatıyoruz. Bu iktidardan muzdarip olan herkesi yeter gönderelim diyerek gönderelim gönüllüsü olmaya, çocuklarımız için memlekete sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

İlknur Başer’in ardından konuşan SOL Parti PM üyesi Alper Taş şunları ifade etti:

“Yıllardır sağ egemen zihniyet Türkiye’yi yönetiyor, ülkenin hali ortada. Türkiye parçalandı, toplum olma özelliğini yitirdi. Dincilik, piyasacılık ve milliyetçilik adı altında toplum bölümdü. Türkiye’nin geleceği solun güçlenmesine bağlıdır. Türkiye’nin geleceği soldadır. 

Çok önemli tarihsel eşikteyiz. Bu rejime son vereceğiz, özgürlükçü, demokratik, eşitlikçi, SOL Parti’nin tarifiyle ‘Devrimci, demokratik Cumhuriyet’e merhaba diyeceğiz.”