İstanbul Kartal Belediyesi'nde greve saatler kala toplu iş sözleşmesini (TİS) Genel-İş Genel Merkezi imzaladı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Kartal Belediyesinde greve saatler kala toplu iş sözleşmesini (TİS) Genel-İş Genel Merkezi imzaladı. İşçiler kendilerine rağmen sözleşmenin imzalanmasına tepkili.

İŞÇİLER TEPKİLİ

Evrensel'de yer alan habere göre; Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Beşiktaş’tan sonra işçilerin grev aşamasında olduğu Kartal Belediyesinde de TİS imzalandı. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube ile Kartal Belediyesi yönetimi ve SODEMSEN arasında görüşmelerin sürdüğü Kartal’da TİS greve saatler kala Genel-İş Genel Merkezi tarafından imzalandı. Sözleşmenin kendilerine, temsilcilere ve şubeye sorulmadan imzalandığını ve grev haklarına da darbe yapıldığını belirten işçiler duruma tepkili.

ÜCRETLER 4 BİN 450 LİRA OLDU

Edinilen bilgilere göre ücretlere ilk yıl yüzde 7 ikinci yıl yüzde 8 zam yapıldı. İkramiye, yol, yemek de dahil olmak üzere giydirilmiş ücretler 4450 TL oldu.

"İRADEMİZ HİÇE SAYILDI"

İşçiler kendilerine dayatılan bu rakamlarla “çalışma barışının” ortadan kaldırıldığını ifade etti. İşçi temsilcileri, “81 maddeden 71’i bu şubenin verdiği emekle geçmiştir. Sabahlara kadar bu sözleşmenin masada bitmesi için uğraştık. Gece ara verilen görüşmeler sabah saat 10’da devam edecekti fakat kimseye haber vermeden Genel-İş Genel Merkezi şubenin, işçilerin ve temsilcilerin mücadelesini hiçe sayarak TİS’i imzalamıştır. Bu kabul edilir bir şey değildir. Grev hakkımız da gasbedilmiştir. İşçilerin iradesini çiğneyenler istifa etmelidir” dedi. CHP’li olduğunu ifade eden bir işçi ise CHP’den istifa edeceğini söyledi. Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yarın saat 14.00’te basın açıklamasını yapacağını duyurarak işçilere çağrı yaptı.