İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, göz göre göre gelen Erzincan’daki altın madenindeki göçükle ilgili dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’u işaret etti. İmamoğlu şunları söyledi:

”Bu olay kolayca geçiştirilebilecek bir şey değil. Kamuoyunun da öğrendiği gibi bu madende oluşan gelişmeler, süreci buraya taşıdı. Bu yönüyle yaşanan bu felaketin en üst seviyede sorgulanması gerekiyor. Madene 31 Aralık 2019 günü kapasite artış izni verilmiş. Bu izinle beraber madenle ilgili şikayetler çok yoğun şekilde artmış. Buna kimin izin verdiğini ve altında kimin imzasının bulunduğunu biliyoruz.”

"HÜKÜM ALTINA ALINDI"

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un birinci etabı için yaptıkları itirazın kabul edildiğini açıkladı. Ekrem İmamoğlu, "İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Birinci Etap projesine ilişkin  yaptığı itirazı karar bağladı. Mahkeme, planın getireceği sonuçları şöyle değerlendirdi. Planda nüfusun eksik yapıldığı, donatı alanları için yatırımcı görüşü alınmadığı, plan notlarının niçin değiştiğine dair açıklama olmadığı, yani açıkçası planları iptal etti. Elbette kesin değil, kararın gereklikleri yerine getirilmesi istendi. Kanal İstanbul'da büyük bir yanlışın yapıldığının hüküm altına alınmasıdır" dedi.