Deprem ve zemin mekaniği uzmanı Serhat Durmuş, büyük yıkıma neden olması beklenen olası İstanbul depremi için uyarıda bulundu. “Yarın İstanbul’da deprem olma ihtimali yüzde 70. Deprem olmayan her yıl, bu yüzde 2,5 oranında artmaya devam ediyor" diyen Durmuş, "Önümüzdeki 3 yıl içerisinde mutlaka ciddi bir deprem bekliyorum. 7.2 ile 7.6 büyüklüğü arasında bir deprem bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Olası Marmara depremine ilişkin uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Deprem ve zemin mekaniği uzmanı Serhat Durmuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında “Yarın deprem olma ihtimali İstanbul’da yüzde 70. Deprem olmayan her yıl, bu yüzde 2,5 oranında artmaya devam ediyor. Büyük İstanbul depremi artık çok daha yakın." dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Durmuş'un açıklamaları şu şekilde:

“Yarın deprem olma ihtimali İstanbul’da yüzde 70. Deprem olmayan her yıl, bu yüzde 2,5 oranında artmaya devam ediyor. Büyük İstanbul depremi artık çok daha yakın. En son 2019 Eylül’de 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem neticesinde Orta Marmara Çukuru’nda kilitlenme zonu dediğimiz noktada hareketlenme başladı. Jeofizikçilerin aslında endişe duydukları şey bu”

3 YIL İÇERİSİNDE MUTLAKA CİDDİ BİR DEPREM BEKLİYORUM

"Önümüzdeki 3 yıl içerisinde mutlaka ciddi bir deprem bekliyorum. 7.2 ile 7.6 büyüklüğü arasında bir deprem bekliyorum" diyen Durmuş, "Bu aralığı verme sebebim de şu; Orta Marmara Çukuru’ndaki kilitlenme zonunda meydana gelecek olan depremin yaratabileceği enerji bu. Biz bunun üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.