Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' operasyonuyla başlayan İsrail-Filistin çatışması 3'üncü gününde devam ediyor. 

İsrail ordusu tarafından gece boyunca bombardımana tutulan Gazze'ye dönük saldırılar sürüyor. İsrail tarafından başlatılan kapsamlı hava saldırısında hiçbir ayrım yapılmaksızın sivillerin bulunduğu alanlar hedefe olmuş durumda. 

Kassam Tugayları, İsrail'in, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarının devam etmesine cevap olarak, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu. 

GAZZE'YE TAM ABLUKA

Reuters'ın aktardığına göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bir açıklama yaparak Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'ne 'topyekûn abluka' uygulayacaklarını, ablukanın Gazze'ye gıda ve akaryakıt girişlerine yasak getirilmesini de kapsayacağını bildirdi. Bu açıklamanın ardından İsrail Altyapı Bakanı Israel Katz da İsrail'den Gazze Şeridi'ne sağlanan suyun derhal kesilmesi emrini verdiğini bildirdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Katz, "Geçmişte olan, artık gelecekte olmayacak" dedi.

İsrail basınına göre, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 800'ü geçti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise ölü sayısı 500'e yaklaştı. Bölgedeki can kayıpları hakkında yazılı bir açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda en az 493 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 751 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.