İsrail basınına konuşan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “İsrail ordusu savaşta faz değişikliğine gitti ve operasyon ikinci bir emre kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Gallant, Kan 11 adlı televizyon kanalına verdiği demeçte, “Bu gece Gazze’de yer yerinden oynadı. Yer üstüne ve yer altına saldırdık. Her yerde, her seviyeden teröristlere saldırdık. Verilen direktifler açık; operasyon ikinci bir emre kadar sürecek” diye konuştu.

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. İsrail ordusu, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Resmi rakamlara göre, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında 3 bin 595’i çocuk olmak üzere 7 bin 703 kişi öldü ve 19 bin 734 kişi yaralandı. Ancak dün geceki yoğun bombardıman ve bugün devam eden saldırıların ardından tablonun daha da vahim olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte, Kassam Tugayları, İsrail’in yoğun bombardımanına yanıt olarak Tel Aviv’i füzelerle vurduklarını açıkladı.