Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde Ören Plajı’nda düzenlenen CEV Plaj Voleybolu Milletler Kupası 2024 Turnuvası 1. Ayak Müsabakaları (Paris Olimpiyatları Ön Elemesi) gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, finale kalan takımlara kupalarını takdim ederek, Balıkesir’i tüm sporların merkezi haline getireceklerini vurguladı. 

17-19 Mayıs tarihleri arasında Burhaniye Ören Plajı’nda gerçekleştirilen turnuvada, kadınlar kategorisinde Türkiye, Çekya, Finlandiya, Yunanistan, Danimarka ve Kuzey İrlanda; erkekler kategorisinde ise Türkiye, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve İskoçya milli takımları Paris Olimpiyatları'na katılmak için mücadele etti. Kadınlar finalinde Çek Cumhuriyeti’ni yenen Finlandiya, erkekler finalinde ise Polonya’yı mağlup eden Portekiz birinci oldu. Kendi kategorilerinde ilk iki sırayı alan ülkeler; erkeklerde Portekiz ve Polonya, kadınlarda ise Finlandiya ve Çek Cumhuriyeti, Milletler Kupası Finali’ne katılmaya hak kazandı. 

Kupaları kazanan takımlara takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, etkinliğin Avrupa Voleybol Konfederasyonu Uluslar Kupası'nın Avrupa Kıtası ön elemelerinden biri olduğunu belirterek, “Balıkesir’imiz sadece futbolun ve güreşin değil, tüm sporların merkezi olacak. Burhaniye’de CEV Olimpiyat Elemesini voleybol için hayata geçirdik. Finali gerçekleştirdik ve burada finale çıkanlar olimpiyatlara gidiyor. Bu tür sporları ve diğer tüm sporları Balıkesir’imizde yaygınlaştıracağız. Hep söyledim tekrar söylüyorum; Balıkesir, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Herkesi spor yapmaya ve güzel Balıkesir’imizi gezip görmeye davet ediyorum,” dedi.