İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hollanda Ulusal Holokost Müzesi'nin açılışı için Amsterdam'a gitti.

Başkan Herzog, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle Amsterdam'a protesto edildi.

 Eylemciler, Ekim 2023'ten beri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ateşkes çağrısında bulundu.

Reuters Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Yahudi soykırımında öldürülenlerin anısına açılan müzeye yakın bir meydanda toplanan eylemciler, 'Bir daha asla, şimdi' ve 'Ateşkes şimdi' sloganları attı. 

Filistin bayrakları da açan eylemciler, 'Soykırıma karşı Yahudiler' ve 'Holokost'ta hayatta kalan bir kişinin torunu şöyle diyor: Gazze Holokostu'nu durdurun' yazılı dövizler taşıdı.

 Uluslararası Af Örgütü de müze etrafına, Herzog'u İsrail'in yargılandığı Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na (UAD) yönlendiren işaretler koydu.

"GAZZE'YE SEYİRCİ KALINAMAZ"

Hollanda Filistin Toplumu ve Sosyalist Enternasyonel ile birlikte bugünkü eylemi düzenleyen Hollanda merkezli siyonizm karşıtı Erev Rave platformu, yaptığı açıklamada, "Müze her ne kadar Yahudi soykırımında öldürülenlerin anısını onurlandırsa da Gazze'deki savaş devam ederken buna seyirci kalınamayacağı" belirtildi. 

Müze yetkililerinin basına yaptığı açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından önce açılışa davet edildiği aktarıldı.