Iğdır’da 200 gram ekmeğin fiyatı 4,5 liraya yükseldi. Iğdır’da 200 gram sade ramazan pidesi 4,5 liraya, 400 gram sade ramazan pidesi de 9 liraya satılacak. Zamma tepki gösteren Iğdırlı bir vatandaş, "Ekmeğe iki ayda bir zam geliyor. Artık zamlara yetişemez olduk” dedi.

Iğdır’da fırıncılar, ortak karar alarak 200 gram ekmeğin yeni fiyatını 4,5 lira olarak belirledi. Yayınlanan yeni fiyat tarifesine göre; 200 gram sade ramazan pidesi 4,5 liraya, 400 gram sade ramazan pidesi 9 lira oldu.

"ARTIK ZAMLARA YETİŞEMEZ OLDUK"

Iğdırlı bir vatandaş, "Ekmeğe iki ayda bir zam geliyor. Artık zamlara yetişemez olduk. Ramazan öncesi zam yapılması ayrı sorun. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Her gün 5 ekmek alıyordum. Şimdi bakalım 3’e mi düşüreceğiz. Yemeyeceğiyiz bakalım" dedi.

Fırıncı Talip Erpen ise şunları söyledi:

"Unun fiyatı her gün artıyor, biz de mecbur ekmeğin fiyatını artırdık. 50 kuruş da bir şey değil ama böyle kalırsa iyi. Devam ederse unun fiyatı yine artacak. Şu anda ekmeğin fiyatı 4 lira idealidir, ama unun fiyatı başını alıp gidiyor. Fiyat artarsa artacak, düşerse iyi. 600 lira Konya unu. Ne olacak, mecbur yükselteceğiz. İşçilerin ücreti, maliyeti yüksek. Doğal gaz, elektrik yüksek. Biz de istemiyoruz zam yapmak, ne yapalım? Vatandaş artık alışmış. Vatandaş zavallı, ne desin ki. Kimse fiyat bile sormuyor, parasını verip gidiyor. Diyor ki 'Her gün her şeye nasılsa zam geliyor’.”