Hendek’te bulunan Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020 günü patlama meydana gelmiş, 7 işçi yaşamını yitirmiş, çoğunluğu işçi 128 kişi yaralanmıştı.

Olaya ilişkin Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 31 Ocak Pazartesi-4 Şubat Cuma günlerinde Ferizli yerleşkesindeki büyük salonda yapılacak duruşmalarda karara çıkacak.

Duruşma öncesi Sakarya 1.Ağır Ceza Mahkemesi Ferezli yerleşkesi önünde basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasına HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, TİP Milletvekili Barış Atay, CHP Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Nurhayat Karaca Kayışoğlu, Alpay Antman, Süleyman Girgin, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve çok sayıda kişi katıldı.

Hendek için adalet 2

ÖNCEKİ DURUŞMADA 7 SANIK İÇİN 22,5 YIL CEZA İSTENDİ

Bir önceki duruşmada esas hakkında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, 7 sanık hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Müşteki avukatları ise mütalaaya katılmadıklarını belirterek, sanıkların olası kast suçundan yargılanması gerektiğini belirtmişti.

Davada fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun ile işveren vekili Hasan Ali Velioğlu tutuklu, Yaşar Coşkun’un babası fabrika sahibi Ali Rıza Ergenç, fabrika çalışanları Asiye A, Ahmet Çağırıcı, Aslı Bozkurt ve Erşan Öztürk ise tutuksuz yargılanıyor.