Türk Tabipleri Birliği’nin sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarının yerine getirilmesi için eylemleri devam ediyor. Meclis önünde, 4 Ocak'ta sağlık emekçileri haklarına yönelik tasarının Genel Kurul’a gelmesi için eylem yapan hekimler, yarın özlük hakları için iş bırakarak, hastane önlerinde bir araya gelecek.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, yarın yapılacak “Beyaz G(ö)rev”e ilişkin konuştu. Ekim'den beri enflasyon altında ezilen maaşlarıyla ve pandemi koşullarıyla ilgili taleplerinin değerlendirilmediğini kaydeden Bulut, 23-26 Kasım'da yaptıkları “Beyaz Yürüyüş” sonrası Meclis’e kanun tasarısının geldiğini, yasa tasarısının kabul edilmesine rağmen maddelerin komisyon tarafından geri çekildiğini hatırlattı. Bulut, tasarının geri getirilmesi için eylemlere devam edeceklerini ifade etti.

"SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILMALI"

Bulut, sağlık emekçilerinin enflasyon altında alım gücünün yükseltilmesi,“sağlıkta şiddet yasası” çıkartılması, Covid-19’un meslek hastalıkları kapsamına alınmasını, liyakatsiz atamalar, soruşturmalar, mobbing, güvenlik soruşturmaları, KHK'ler ile dayatılan antidemokratik uygulamaların derhal bitirilmesini ve koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelediği birinci basamak sağlık hizmetlerinin oluşturulması taleplerini hastane önlerinde duyuracaklarını söyledi.

MART VE NİSAN AYLARINDA DAHA UZUN SÜRELİ İŞ BIRAKMA

Aciller, Covid-19 hastaneleri, ameliyathaneler ve gebe bakımları dışında tüm sağlık emekçilerinin grevde olacağının ifade eden Bulut, hastalara diğer alanlarda randevu almamaları çağrısında bulundu. Bulut, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşulları düzeltilmezse Mart ve Nisan aylarında daha uzun süreli iş bırakma eylemlerinin olacağını duyurdu.

NÖBET EYLEMİ YAPACAKLAR

TBB öncülüğünde iş bırakacak olan sağlık emekçileri, 8 Şubat Salı günü saat 12.00’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Kampüsü Başhekimlik önünde, İbni Sina Hastanesi Başhekimlik önünde ve Gazi Hastanesi Poliklinik önünde nöbet eylemi yapacak. 

Hekimler, Ankara'da saat 12.30’da Hacettepe Hastanesi önünde “Beyaz G(ö)rev”deyiz" şiarıyla açıklama yapacak.