Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HDP Diyarbakır eski Milletvekili Altan Tan hakkında "terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı aktarıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

AA'nın aktardığı habere göre; Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafndan hazırlanan iddianamede Tan'ın, 22 Mart 2021'de bir televizyon kanalında ; "PKK, 40 yıldır bu siyasetin içinde önemli bir faktördür. 50-60 bin insan hayatını kaybetmiş, bir sürü tahribat olmuş ama siz meseleyi sadece şiddet, terör ve silah üzerine yoğunlaştırırsanız demokratik mücadele, halkı kazanma ve demokratik kanalları açma bunların tamamı kapanıyor" ifadelerine yer verildi. 

Bu açıklamaları nedeniyle ifadesi alınan Tan'ın, suçlamaları reddettiğinin belirtildiği iddianamede, "Ancak şüphelinin savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu, şüphelinin katıldığı programda yaptığı konuşmalar bir bütün olarak değerlendirildiğinde bütün eylem ve delillerin terör örgütü propagandası suçunu oluşturduğu anlaşılmaktadır" değerlendirmesine yer verildi.

İddianamede, şüpheli Altan Tan'ın 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildi.