Meclis Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 bütçe görüşmelerinde söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Kürtçeye yönelik baskı ve engellemelere dikkat çekti. Öcalan, Kürtçenin resmi dil ve eğitim dili olması talebini dile getirerek, “İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok. Zihniyetin bu, anlayış bu olduğu için alışacaksınız. İkinci yüzyılda bu ülkenin Kürtçe resmi dili olacaktır, anadilde eğitim dili olacaktır, hangi parti iktidar olursa olacaktır. Bunun mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ BÜLBÜL’DEN ÖLÜM TEHDİDİ

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, HDP’li Ömer Öcalan’ın konuşmasına karşı söz alarak, “Hatibin Türkiye’de alışacaksınız, zorla bu iş olacak, zorla yapmak isteyen için hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa, biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar, sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler” diyerek ölüm tehdidinde bulundu.

BEŞTAŞ: BEDEL ÖDEYEREK BURAYA GELDİ

Bülbül’ün tehditleri üzerine HDP ve MHP grubu arasında tartışma çıktı. Verilen aranın ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Bir partinin grup başkanvekili bize dönerek, sarı torba tehdidinde bulunmasını kabul etmiyoruz. Bizi tehdit edecekler henüz doğmadı. Biz burada yaşamı savunuyoruz. Ölümle tehdit etmek, bunu genel kurulda yapmak çok büyük bir hukuksuzluktur, şiddet düzeyini göstermektedir. Biz korkmayız ne sarı torbadan ne diğer tehditlerden. Biz en büyük bedelleri ödeyerek buraya geldik” dedi.