Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ağır hasar gören Hatay'daki bazı okullarda uyuz salgını tespit edildi. Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, bu durumu duyurarak yetkililerden tedbir alınmasını istedi.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, yazılı bir açıklama yaparak Hatay'daki okullarda yaşanan uyuz salgınına dikkat çekti. Sendika Başkanı Deniz Ezer, depremlerin etkilediği 11 il arasında bulunan Hatay'daki bazı okullarda uyuz vakaları tespit edildiğini bildirdi.

SENDİKA BAŞKANI: BÖLGEDE OKULLARIN HİJYEN İHTİYACI VAR

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Ovakent'te Yıldırım Beyazit Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciler arasında uyuz vakalarının görüldüğünü açıklayan Ezer, bu konuda yetkililerden tedbirler alınmasını istedi.

Ezer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hatay Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine sesleniyoruz. Bölgede okulların hijyen ihtiyacı vardır. Barınma koşulları, temiz suya erişimin olmaması, hijyen ve tuvalet imkanlarının halen yetersiz olması nedeniyle üst solunum yolu hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, uyuz ve üriner sistem enfeksiyonları sık olarak görülmektedir. Birçok okulda uyuz ve uyuza benzer bulaşıcı hastalık vakası görülmektedir.

KONTEYNER KENTLERDE YAYILMA RİSKİ

Sendika, bu sağlık sorununa hızla müdahale edilmesi gerektiğini belirterek salgının daha fazla yayılmasını önlemek adına önlemlerin alınmasını talep etti. Ayrıca, bu tür sağlık sorunlarının konteyner kentlerden okullara veya okullardan konteyner kentlere, servis araçlarına ve toplu yaşam alanlarına yayılma riskine dikkat çekti.