Ömer Faruk Hülakü, Meclis’e verdiği araştırma önergesinde, ilde çocuklar ve gençler arasında uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekti.

“İŞSİZLİK VE ETKİN MÜCADELE YÜRÜTÜLMEMESİ ETKİLİ”

Söz konusu artışta işsizliğin ve uyuşturucuyla mücadelenin etkin yürütülmemesinin önemli rol oynadığını belirten Hülakü, “Uyuşturucunun tedarik edilmesine, üretimine ve satışına karşı kararlı bir mücadele yürütülmemesi, ebeveynler başta olmak üzere tüm toplumda ciddi kaygı ve korkulara neden olmaktadır.” dedi.

Hülakü, şehrin birçok yerinde MOBESE kameraları olmasına rağmen, ebeveynlerden gelen şikayetlere göre, okul önleri ve sokak aralarında rahatlıkla uyuşturucu satışı yapıldığının da altını çizdi.

“SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILMALI”

Öte yandan Hülakü, operayonlar gerçekleştiriliyor olmasına rağmen, uyuşturucu trafiğinin arkasındaki isimlerin araştırılmadığını, dolayısıyla bataklığın kökünün kurutulmadığını savundu. Hülakü, “Bingöl’de giderek artan uyuşturucu kullanımının nedenlerinin belirlenmesi, artış sebeplerinin araştırılması, sorumluların açığa çıkarılması, tedavi merkezlerinin açılması ve önleyici politikaların geliştirilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

EYLÜL’E KADAR 464 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hülakü’nün önergesinde sözünü ettiği istatistiklere göre, asker ve polis tarafından yılın ilk 9 ayında 464 operasyon gerçekleştirildi.

Söz konusu operasyonlarda 38 milyon 806 bin 779 kök Hint keneviri, 1 ton 241 kilo 699 gram esrar, 48 bin 209 metre sulama hortumu, bir miktar eroin, 361 gram metamfetamin,138 sentetik hap, 218 gram kenevir tohumu, 23 gram kokain ele geçirildi.