Bu hafta sonu çocuğumuzla hangi filme gidelim diye düşünüyorsanız, dünya çocuk klasiklerinin başında gelen ve dünyada en çok okunan çocuk kitabı olan Çocuk Kalbi’ kitabından uyarlanan sinema filmi gösterime girdi.

Çocuk KalbiDünya çocuk klasiklerinin başında gelen Çocuk Kalbi kitabından aynı adla uyarlanan film bugün 200 farklı salonda eş zamanlı olarak gösterime girdi.
Sinan Biçici’nin senaryo uyarlamasını ve yönetmenliği üstlendiği filmin başrollerini İlker Aksum, Alihan Türkdemir ve Eser Eyüboğlu paylaşırken, filmin galası da geçtiğimiz günlerde yapıldı. Film ekibiyle birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı gala renkli görüntülere sahne oldu. Çocuk Kalbi’nde sinema ve dizi dünyasından tanıdığımız birçok çocuk yıldız ve ünlü konuk oyuncular da rol aldı.

 Galada basının filmle ilgili sorularını yanıtlayan Sinan Biçici,“Bu bir çocuk filmi değil, çocukluk filmi. Herkese hitap ediyor” vurgusu yaparak aileleri filmi izlemeye davet etti.

Çocuk Kalbi SinemadaDÜNYANIN EN YARARLI ÇOCUK KİTABI  

İtalyan yazar Edmondo De Amicis'in 1886 yılında yazdığı 'Çocuk Kalbi' edebiyat ve eğitim dünyasında tüm zamanların en faydalı görülen eserlerinden biri ve "dünyanın en yararlı çocuk kitabı" kabul ediliyor.
Çocuk Kalbi, ilkokul çağındaki Enrico adlı İtalyan bir çocuğun okul ve sosyal hayatını çocuğun kendi ağzından anlatıyor. Roman, Enrico'nun aile ve okul yaşamını anlatmanın yanı sıra dostluk, dayanışma, dürüstlük, erdem, arkadaşlık ve aile sevgisi gibi birçok temel insani değeri bir çocuğun saf bakış açısından bize aktarıyor. 

Bir kasaba okulunda arkadaşlık, dayanışma, aile sevgisi ve iyilerle kötülerin mücadelesini zaman zaman eğlenceli zaman zaman duygusal bir dil de öne çıkıyor. 

De Amicis'in 22 farklı dile çevrilen ve kendi oğlunun günlüklerinden ilham alarak yazdığı bu kitap nihayet filmi yapılarak sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazır.  

FİLMİN KÜNYESİ:

Senaryo – Yönetmen: Sinan Biçici

Yapım: Dreamers Production

Ortak Yapımcılar: Ercan Yılmaz, Serbülent Doğan, Bülent Durukan

Uygulayıcı Yapımcı: Tarık Karakulak (UFP MEDYA)

Görüntü Yönetmeni: Malik Ejder Şentürk

Müzik: Onur & Şerifcan Gözüm

Post Production: Mesai Film

Cast Direktörü: Fatoş Yılmaz

Dağıtım: TME Film

Vizyon Tarihi: 3 Mayıs 2024

Süre: 95 dk.  

OYUNCULAR:

İLKER AKSUM, ALİHAN TÜRKDEMİR, ESER EYÜBOĞLU, ZAFER ALTUN, DENİZ ORAL, DİLAY AKSUM, AYLİN GÜL, UMUT AÇABOĞA, ETEM CANER KARAÜÇ,

ÇOCUK OYUNCULAR:

ARDA ONDAY, ASYA TÜRKER, BATUHAN DAVUTOĞLU, EGE YORDANLI, KAREN BERANA TUHAN, MİHMİMAH ÇANKUR, NURHAN AZİM, OKTAY DELİBALTA, SEYHAN KUZEY KISKACOĞLU, SİBEL MELEK ARAT,  YAMAN TÜMEN

Çocuk Kalbi Kitap Kapağı2