Brezilya Haberleri

brezilya haberleri ve güncel brezilya gelişmeleri, brezilya ile ilgili tüm video, brezilya fotoğrafları ve brezilya haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


Genel

Brezilya ve Kolombiya, Venezuela'daki devlet başkanı seçimi için muhalefetin gösterdiği adayların Ulusal Seçim Konseyince (CNE) onaylanmamasını eleştirdi.

DÜNYA

Brezilya'da toprak kaymasında ölü sayısı 27'ye çıktı

DÜNYA

Brezilya'da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymalarında 12 kişi öldü

DÜNYA

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde hissedilen sıcaklığın 60,1 dereceye çıkmasıyla ülkede şu ana kadarki en yüksek "hissedilen sıcaklık" kaydedildi.

DÜNYA

Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın Acre eyaletinde, şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle 11 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.

GÜNDEM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere yarın Brezilya'ya gidecek.

DÜNYA

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde şiddetli yağmurların yol açtığı sel ve toprak kayması nedeniyle ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını...

DÜNYA

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda üye ülkelerin çoğunun İsrail'in Refah'a yapmayı planladığı operasyona karşı çıktığını bildirdi.

DÜNYA

Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Barcena, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyadaki çatışmaların sadece "barış" ile çözülebileceğini belirtti.

DÜNYA

Japonya hükümeti, İsrail'in işgali altındaki Gazze Şeridi'ne ek 32 milyon dolarlık insani yardım göndermeyi planladığını açıkladı.

DÜNYA

Brezilya'da iki mahkumun cezaevinden kaçtığı bildirildi.

DÜNYA

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva hükümetine "darbe" iddiasıyla bir albay gözaltına alındı.