Erzincan İliç'te tedirgin bekleyiş devam ediyor

Erzincan İliç'teki siyanürlü Çöpler Altın Madeni’nde göçük altında kalan 9 işçiden 6'sının kimliği belirlendi. İşçilerin isimlerinin; Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.

İşçiler için bekleyiş sürerken Tunceli Valiliği, Erzincan'a gidişleri 18 Şubat'a kadar yasakladı. Gerekçe olarak, olası eylem ve etkinlikler gösterildi.  Faciayla ilgili saha sorumlusu 4 kişi de gözaltına alındı. 

İliç'e gelen CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, Siyanür atıklarının yer altı suyuna karışıp Fırat Nehri'ne etki edeceğini söyledi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde İliç Altın Madeni soruşturması açan CHP’li İlhan Cihaner de "Soruşturma başlattığımda, maden şirketinin ilgili kişilere rüşvet verdiği ortaya çıktı" dedi.

Cihaner açıkladı: "Maden şirketinin ilgili kişilere rüşvet verdiği ortaya çıktı" Cihaner açıkladı: "Maden şirketinin ilgili kişilere rüşvet verdiği ortaya çıktı"

Çevre örgütleri ve STK’lardan İliç açıklaması: Vahşi madencilik can almaya devam ediyor! Çevre örgütleri ve STK’lardan İliç açıklaması: Vahşi madencilik can almaya devam ediyor!

CHP İliç'teki maden ocağı bölgesinde inceleme yaptı CHP İliç'teki maden ocağı bölgesinde inceleme yaptı

***  

AKP adayı Kurum sonunda ağzını açtı

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un siyanürlü maden faciası hakkındaki paylaşımına tepki yağdı. Yurttaşlar, tüm itirazlara rağmen Kurum’un Çevre Bakanı olduğu dönemde madenin kapasite artırımı ve “ÇED raporuna gerek yok” kararlarına imza attığı hatırlatıldı.

Murat Kurum,sessizliğini bozdu! Siyanürlü altın madenine denetim 'sıkıymış' Murat Kurum,sessizliğini bozdu! Siyanürlü altın madenine denetim 'sıkıymış'

TGS'den İliç çağrısı: Görev yapan gazetecilerin sağlığı ve güvenliği için önlem alın TGS'den İliç çağrısı: Görev yapan gazetecilerin sağlığı ve güvenliği için önlem alın

***  

Özel, Yavaş ve Beşikçioğlu Ankara'da ofis açtı

CHP lideri Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'nin Etimesgut adayı Erdal Beşikçioğlu’yla ilçe seçim koordinasyon ofisini açtı. Özel, “CHP'nin yönettiği kentlere yatırım geliyor, kentler güzelleşiyor. Etimesgut'a bunu yapmaya geliyoruz” dedi.  

Erdal Beşikçioğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: İki Angaralı... Erdal Beşikçioğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: İki Angaralı...

***

İmar planı değişikliği iptal: İmamoğlu açıkladı

İBB’nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı dava karara bağlandı. AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un Çevre Bakanı olduğu dönemde onaylanan imar planı değişikliği iptal edildi.  İmamoğlu “Büyük bir yanlış yapıldığının hüküm altına alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul imar planı iptal edildi! İmamoğlu: Büyük bir yanlış hüküm altına alındı Kanal İstanbul imar planı iptal edildi! İmamoğlu: Büyük bir yanlış hüküm altına alındı

***

Erdoğan yeniden Sisi'yle bir arada...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır’a gitti. Erdoğan, ‘darbeci’ diyerek tepki gösterdiği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından İttihadiye Sarayı’nda resmi törenle karşılandı.

Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da! 'Katil' dediği Sisi ile yan yana Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da! 'Katil' dediği Sisi ile yan yana

***

Akşener grup toplantısında konuştu: "Suç duyurusu" mesajı

İYİ Parti lideri Akşener, partisini grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin "Ben Kürt-Alevi birini cumhurbaşkanı seçtirir miyim?" dediği iddialarına yanıt veren Akşener, söz konusu sözleri reddederek suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Akşener: Bizim için iktidar ve ana muhalefet dili arasında hiçbir fark yok Akşener: Bizim için iktidar ve ana muhalefet dili arasında hiçbir fark yok

***

İYİ Parti'de "kavgalı" tanıtım toplantısı

İYİ Parti'nin Ankara ilçe aday tanıtım toplantısında kavga çıktı. İYİ Partili bir grup, Sevin Çağlayan'ın Yenimahalle'den aday gösterilmesini protesto etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Burada bağıran arkadaşlarımızın da ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi bitmiştir" dedi. Bunun üzerine İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım görevden alındı.

Akşener'in ağlamasına Nevşin Mengü'den tepki: Son dönemde gördüğüm en cringe şey Akşener'in ağlamasına Nevşin Mengü'den tepki: Son dönemde gördüğüm en cringe şey

Akşener'in olduğu aday tanıtım toplantısında arbede! "AK Parti'nin adamı aday yapıldı" Akşener'in olduğu aday tanıtım toplantısında arbede! "AK Parti'nin adamı aday yapıldı"

***  

TRT şaşırtmadı: "Yine AKP'ye çalışılmış"

Seçim takvimi başladığından bu yana geçen 40 günde TRT Haber; AKP’ye 1945, CHP'ye ise 25 dakika yer ayırdı. DEM Parti'ye ise DEM Parti'nin aleyhine içeriklerin yer aldığı 27 dakika yer ayrıldığı ortaya çıktı.

***

"Menzil şeyhlerine ev torpili"

Adıyaman deprem konutu kurasında milyonlarca liralık lüks araçlara binen ve birçok şirketin sahibi olan Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktığı ortaya çıktı.

Deprem konutu 'kurasında' Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktı! Deprem konutu 'kurasında' Menzil şeyhlerinin tamamına ev çıktı!