İsrail ile Hamas arasında 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin ardından başlayan çatışmalar sürüyor.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırıların etkisine yönelik değerlendirmede bulunan Hollanda merkezli, İnsani Silahsızlanma Proje Lideri Wim Zwijnenburg, "İnsani ve çevresel yaşam koşulları çökmüş durumda. Bu durum Gazze Şeridi'nin bazı bölgelerini yıllar ve hatta on yıllar boyunca yaşanamaz hale getiriyor" dedi. BM Çevre Programı İcra Direktörü Inger Andersen ise "Her savaş ve çatışmada silahlar sustuktan sonra nesillere bırakılan zehirli izler, enkaz yönetimi ve kanalizasyon gibi sorunlar nedeniyle orada olacak" diye konuştu.

***

CHP'li Bulut: "Mantıksal hareket ediyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut yerel seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bulut aday belirleme süreçleri hakkında, "Aday belirlemede duygusal değil, mantıksal hareket ediyoruz. Vatandaşın istediği talepler doğrultusunda bir adaylaştırma var. Eğer bir aday ankette yüzde 50'nin üstünde oy alıyorsa onu aday olarak atıyoruz" "Ankara ve İstanbul, zaten önceki Genel Başkanımız tarafından açıklanmış, Sayın Özel tarafından da onaylanmış adaylar. Diğer adaylar tek adaylı ve anketlerde yüksek oranda çıkmış iller. Anket çalışması bitmiş, açık ara önde yerler.

“Peki, Biz ne arıyoruz anketlerde? İlk olarak 'memnuniyet', ikincisi, 'Nasıl bir belediye başkanı arzu ediyorsunuz?', üçüncüsü, 'Parti herhangi bir aday gösterdiğinde bu kişiye verecek oy oranınız nedir?' ve 'Bu adayımız tekrar aday olduğunda yine aynı memnuniyetle oy verir misiniz?" ifadelerini kullandı.

CHP'li Bulut: "Böyle bir operasyonu bekliyorduk" CHP'li Bulut: "Böyle bir operasyonu bekliyorduk"

***

Adana Büyükşehir'e operasyon...

Sabah saatlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik, rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi ve 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltıları ve operasyonu protesto eden CHP'li Milletvekilleri Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada,  "Operasyon basına ihale yolsuzluğu ve rüşvet iddialarıyla servis edilmiştir. Kimse belediyemizi ve başkanımızı bu suçlarla itham edemez. Bizim yönetim anlayışımızla bağdaştıramaz. Bunu iddia edecek olanlar, iddialarının altında kalırlar. "Herkes şunu biliyor ki belediye borç bataklığındayken hizmet eder hale gelmiştir. Başkanımızı sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu hizmetler anlaşılıyor ki birilerini rahatsız etmiştir. Bu anlayışımız sürecektir ve başkanımız rahatsız olanları rahatsız etmeyi devam ettirecektir"  ifadeleri yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon düzenlendi Adana Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon düzenlendi

***

Motokuryeler Meclis önünde kask bırakma eylemi yaptı

Eylemde açıklama yapan CHP’li Veli Ağbaba, “Her hafta bir motokurye ölüyor. Son bir haftada 3 motokurye yaşamını yitirdi. Motokuryelerin tüm talepleri görmezden geliniyor. Yaklaşık sayıları bir milyon. Devletin kayıtlarında motokurye diye bir şey yok" "Yusuf Emre Göçer bir kazaya kurban gitti. Utanmadan "Gündem Filistin' dediler. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kaçışını takip edeceğiz. İktidar bunun hesabını vermelidir. Bu olağanüstü bir skandaldır." ifadelerini kullandı.

***

Erbakan'dan 'yerel seçim' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanımızla İGDAŞ, belediyenin işlettiği lokantaları masaya yatırıp da bir pazarlık yapmamız söz konusu olamaz. Malatya, Bursa Büyükşehirlerini istediğimiz hatta İstanbul Büyükşehir’in bazı iştiraklerini istediğimiz iddialarını açık bir şekilde reddediyoruz” dedi. Erbakan, “İttifak söz konusu olursa sadece İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir bazında olabilir. Diğer il ve ilçelerde biz kendi adaylarımızla seçime katılacağız” ifadelerini kullandı.

***

İmamoğlu İYİ Parti sorularına yanıt verdi

İYİ Parti'deki istifalar hakkında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  "Yani hayırlısı... Yorum yapabileceğim bir saha asla değil. Bir siyasi partinin kendi iç meselesine ne yorum yaparım ne de müdahil olurum. Orada bir anlaşmazlık varsa üzüntü duyarım. Keşke olmasa... İYİ Parti demokrasi için özel bir parti. Umarım kendi içlerinde sulh içerisinde bir süreci yaşar ve yaşatırlar. Meclisimizde bulunan arkadaşların partilerinden istifa etmesi kendi kişisel kararlarıdır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan 'CHP'nin eş başkanı' yakıştırmasına yanıt İmamoğlu'ndan 'CHP'nin eş başkanı' yakıştırmasına yanıt

***

İYİ Parti'li Süer'den istifa edenlere çirkin sözler...

İYİ Parti GİK üyesi Raşit Emir Süer, partisinden art arda istifa eden isimleri hedef alarak, "Mevzu vatansa hepimiz ölelim. Mevzu makamsa hepiniz ölün" dedi.

***

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: "İstifalar planlı saldırı..."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partideki istifalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Planlı bir saldırı" ifadelerini kullandı. Zorlu, "Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Bize yeni üye katılımlar da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'li Zorlu: "İYİ Parti seçime hür ve müstakil olarak girme kararı almıştır" İYİ Parti'li Zorlu: "İYİ Parti seçime hür ve müstakil olarak girme kararı almıştır"

***

Jahrein hakkında iddianame...

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aday olduğu dönemde hakaret eden Jahrein hakkında iddianame hazırlandı

Haberi X hesabından duyuran Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, şunları yazdı: “7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, ahlaksızca hakaretler savuran Ahmet Sonuç (Jahrein) isimli şahıs hakkında gereğini yapacağımızı söylemiştik. Sözümüzü tuttuk! Yaptığımız başvuru sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Sonuç hakkında Kamu Görevlisine Hakaret Suçu’ndan İddianame düzenledi! Ceza almasını sağlayacağız...”

Jahrein'e Kılıçdaroğlu iddianamesi Jahrein'e Kılıçdaroğlu iddianamesi

***

Bahçeli'nin koruması için tazminat kararı...

Kılıçdaroğu’nun kendisine açtığı davayı kazandığı duyuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, "Kılıçdaroğlu’na maaşımın 7 katı tazminat ödemem için karar verildi" dedi. Çiçek, kararı veren mahkeme heyetini de hedef aldı.

Bahçeli'nin danışmanını üzen karar: "7 kat tazminat..." Bahçeli'nin danışmanını üzen karar: "7 kat tazminat..."

***

Saymaz: İstanbul ve Ankara paylaşıldı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AKP ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın İstanbul ve Ankara’da ilçeleri paylaştığı kulisini yazdı.

“30 büyükşehirden hali hazırda MHP’de olan Manisa’nın yanı sıra Mersin ve Muğla’da üç hilalle seçime gidilecek” diyen Saymaz, “Diğer büyükşehirlerde AK Parti aday gösterecek. İstanbul ve Ankara’da ilçeler paylaşıldı İstanbul’da Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş MHP’ye bırakıldı. Ankara’da, zaten elinde olan Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı’nın yanı sıra Elmadağ ve Kalecik MHP’ye kaldı. CHP’nin elindeki Kırşehir, Burdur, Bilecik, Artvin, Ardahan, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Bolu ve Sinop ile DEM Parti’nin kazanabileceği şehirlerde de ortak aday çıkarılacak. Cumhur, nihai kararını bugün açıklıyor.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Saymaz: "Cumhur, İstanbul ve Ankara’da ilçeleri paylaştı" Gazeteci Saymaz: "Cumhur, İstanbul ve Ankara’da ilçeleri paylaştı"

***

AKP'li Akbaşoğlu'ndan açıklama...

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini, alım gücünün artırılacağı asgari ücret rakamının ortaya konacağını iddia ederek, "Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak" dedi.

***

Bakan Tekin 'tarikatları' savundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savundu. "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" diyen Tekin, "Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz

***

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu asli kusurlu çıktı

Fatih’te Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olduğu kazada Adli Tıp Kurumu’ndan kusur raporu geldi. Rapora göre, şüpheli Mohamud ‘asli derecede’, Göçer ise ‘tali derecede’ kusurlu olarak aktarıldı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu: Asli derecede kusurlu Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu: Asli derecede kusurlu

***

Bakan Tunç'tan arabuluculuk açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 1 Eylül'den itibaren 76 bin 780 başvuru yapıldığını açıkladı. 

***  

SADAT'tan HAMAS yalanlaması...

SADAT Yönetim Kurulu, SADAT'ın "Hamas'a destek" verdiğine yönelik iddiaları reddetti. İddialara dair yapılan açıklamada "Şirketimiz çatışma bölgelerinde faaliyet göstermemektedir" denildi.

***

Ece Ronay adliyeye sevk edildi

Eski eşinin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay ve 5 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Eski eşinin işyerini kurşunlattığı iddia edilen Ece Ronay ve 5 kişi adliyede Eski eşinin işyerini kurşunlattığı iddia edilen Ece Ronay ve 5 kişi adliyede

***  

Asgari ücrette rakam hala belirsiz...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, "Şu anda henüz bir rakam telaffuz edilmedi" dedi.

Asgari ücrette ikinci toplantı yarın! Verileri tartışmalı TÜİK rakamla masaya gelecek Asgari ücrette ikinci toplantı yarın! Verileri tartışmalı TÜİK rakamla masaya gelecek

***

Ruhsatsız silah kullanımı masaya yatırılıyor

Şiddet vakalarının artışındaki en büyük etkenlerden biri olan ruhsatsız silaha karşı da AKP'nin harekete geçtiği öğrenildi. Habertürk’te yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı, ruhsatsız silah taşımada 1 ila 3 yıl arasında olan hapis cezası, 2 ila 5 yıla çıkarmak istiyor. Söz konusu kanun teklifi, TBMM'ye gönderilecek.  Hali hazırdaki hapis cezası nedeniyle ruhsatsız silah taşıyanlar çoğu zaman tutuksuz yargılanıyor ya da kısa sürede serbest kalıyor.

***

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme...

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında ‘Şampiyonlar ligi’ olarak tabir edilen fotoğrafta yer alan 13 şüphelinin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifadelerinin alınması talep edildi. Başsavcılık, MASAK raporunda tespiti yapılan malvarlıklarının edinilmesine ilişkin bilgi ve belgeleri ivedi şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini istedi.

Sonunda! Dilan Polat-Engin Polat dosyasına MASAK raporunun tam hali eklendi Sonunda! Dilan Polat-Engin Polat dosyasına MASAK raporunun tam hali eklendi

***

Hakemler sahalara geri döndü

Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısının ardından hakemler maça çıkmama kararı almıştı. Meler'in hakemlere çağrısının ardından hakemler, yazılı açıklama yaparak sahalara geri dönme kararı aldı.

Böylece Süper Lig'in 17'inci haftasında oynanacak hakemlerde belli oldu. Eski Hakem Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakemleri eliyle seçtiğini iddia etmişti. TFF'de Palabıyık'a dava açacağını açıklamıştı. 

Yumruklu saldırının ardından hakemler sahaya geri dönüyor! İşte Süper Lig'de haftanın hakemleri Yumruklu saldırının ardından hakemler sahaya geri dönüyor! İşte Süper Lig'de haftanın hakemleri

***

Hakeme saldırı olayında Adli Tıp raporu belli oldu

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'in Ankara Adli Tıp Kurumu raporunda, Meler'in yaralanmasının, "basit tıbbi müdahale ile giderebilecek ölçüde hafif olmadığı, kemik kırığına neden olduğu, kırığın yaşam fonksiyonlarını orta derecede etkilediği" tespitine yer verildi.

***

Vekillere yemeği belediye ödemiş...

AKP Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in geçen sene vekilere memleketinin yöresel yemeklerini dağıtımının AKP'li Afyonkarahisar Belediyesince karşılandığı ortaya çıktı.

***

İran duyurdu: İsrail'den siber saldırı...

İsrail, akaryakıt istasyonlarına siber saldırı düzenledi. İran Petrol Bakanı, akaryakıt istasyonlarına İsrail'in siber saldırı düzenlediğini doğruladı. Bakan, bazı benzin istasyonlarının manuel olarak faaliyet gösterdiğini ve sorunun birkaç saat içinde çözülmesinin planlandığını kaydetti.

İran Petrol Bakanı, akaryakıt istasyonlarına İsrail'in siber saldırı düzenlediğini doğruladı İran Petrol Bakanı, akaryakıt istasyonlarına İsrail'in siber saldırı düzenlediğini doğruladı

***

İnci Taneleri dizisinin tanıtımına büyük tepki...

Kanal D'nin yeni dizisi İnci Taneleri, tanıtım filmiyle tepki çekti. Yüzlerce kişi, kadın cinayetlerini 'romantize' ettiği gerekçesiyle diziyi eleştiri yağmuruna tuttu. Vatandaşlar, "Kadın cinayetlerini romantize etmeyin" ve "Katillerle empati kurmamız isteniyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Genel Sekreteri Fidan Ataselim de söz konusu fragmana tepki göstererek, "Bunu biri açıklayacak mı? Tüylerimizi diken edip bir kadın katilini mi estetize ediyorlar dedirttiniz.  Kadın cinayetlerinin romantizmi olmaz, normalleştirmesi olur. Nice kadını uykusuz kıldınız.  Nice potansiyel katile son söz, mahkemede katile tirad verdiniz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Erdoğan’ın 'İnci Taneleri' dizi tanıtımına tepki yağdı Yılmaz Erdoğan’ın 'İnci Taneleri' dizi tanıtımına tepki yağdı

***

Sisi yeniden kazandı

Mısır'daki Ulusal Seçim Kurumu, mevcut Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu.

Seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin yanı sıra Mısır Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Ferid Zehran, Vefd Partisi Genel Başkanı Abdussened Yemame ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Hazım Ömer yarışmıştı.

***

Galatasaray Sparta Prag ile eşleşti

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turundaki rakibi Çekya temsilcisi Sparta Prag oldu. Sarı kırmızılılar, eşleşmede ilk karşılaşmayı 15 Şubat 2024'te İstanbul'da oynayacak.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag ile eşleşti Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag ile eşleşti

***

Şampiyonlar Ligi'nde eşleşmeler belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde son şampiyon Manchester City, Kopenhag ile eşleşti. Geçtiğimiz sezonun finalisti İnter ise son 16 turunda İspanya temsiclsi Atletico Madrid ile karşılacak.