CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifini değerlendiren İYİ Parti'de Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından CHP’nin iş birliği teklifine hayır kararı çıktı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantının ardından düzenlediği basın açıklamasında, yapılan oylama sonucu İYİ Parti'nin seçime "hür ve müstakil olarak girme kararı" aldığını belirtti.

Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

"Genel İdare Kurulumuz toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai karara bağlamıştır. İYİ Parti, kendisine bir çıkış yolu aradığı zamanda umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm Genel İdare Kurulu üyelerimiz görüşlerini büyük açıklıkla ortaya koymuş ve oylamaya geçilmiştir. Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti'mizin hür ve müstakil olarak girmesi kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı. Seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolası ile milletimize hizmet etme sorumluluğumuzu onlarla paylaşacağız. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimize, İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum."