CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Halk Tv'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, bu sabah Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyona değinerek ve yerini bilmeseler de böyle bir operasyonun kendileri tarafından beklendiğinin altını çizerek başlayan Bulut, "Her seçim iktidar devletin kurumlarını alet ederek bunu yapıyor. Bu iktidarın en iyi yaptığı iş algı... Bunu Ceyhan, Seyhan ve Çukurova Belediyesi'ne yaptılar. Mersin'e de... CHP'li belediyelerde bu yolsuzluk varmış gibi bir durum yaratılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyon sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ile de görüştüğünü sözlerine ekleyen Bulut, "Başkan Karalar, tüm borçları ödenebilir hale getirdi. Şu anda birçok projeyi peşin öder hale geldi. Haliyle bu operasyonun ardında bunlar yatıyor" dedi. 

Partisinin yerel seçimlerde aldığı tutuma ilişkin bilgiler de paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut şunları aktardı:

"Aday belirlemede duygusal değil, mantıksal hareket ediyoruz. Vatandaşın istediği talepler doğrultusunda bir adaylaştırma var. Eğer bir aday ankette yüzde 50'nin üstünde oy alıyorsa onu aday olarak atıyoruz.

"Ankara ve İstanbul, zaten önceki Genel Başkanımız tarafından açıklanmış, Sayın Özel tarafından da onaylanmış adaylar. Diğer adaylar tek adaylı ve anketlerde yüksek oranda çıkmış iller. Anket çalışması bitmiş, açık ara önde yerler. Biz ne arıyoruz? Birincisi, 'memnuniyet', ikincisi, 'Nasıl bir belediye başkanı arzu ediyorsunuz?', üçüncüsü, 'Parti herhangi bir aday gösterdiğinde bu kişiye verecek oy oranınız nedir?' ve 'Bu adayımız tekrar aday olduğunda yine aynı memnuniyetle oy verir misiniz?"

"Herkesin huzurla yaşayacağı bir ülke..."

"İlk genel seçimler için sadece sözle değil, yapacaklarımızla da alternatif olmaya çalışıyoruz. Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Kadrolarımızı da ona göre hazırlıyoruz. Gerçekten inanıyoruz, kendimize ve ülkemize güveniyoruz. Mesele bir umut olmak... Oy vermem, sandığa gitmem diyenler bize inançla sarılmış durumdalar. Herkesin huzurla yaşayabileceği bir Türkiye vaadinde bulunuyoruz"