İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana şiddetli saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde ve işgal altındaki Batı Şeria'da 3 bin 714 öğrenciyi öldürdüğü açıklandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bazı bölgelere ve güneyindeki Han Yunus ile Refah kentlerine hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusu, Refah kentindeki Aşur ve Ebu Ziya ailelerinin evlerine düzenlediği saldırılarda en az 27 Filistinliyi öldürdü.

Ayrıca İsrail'in topçu birlikleri Gazze kentinin doğusundaki Ed-Derc ve Et-Tuffah mahalleleri ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesini bombaladı.

***  

Milletvekili Hasan Bitmez yaşamını yitirdi

12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda konuşmasını tamamladıktan sonra rahatsızlanan ve ilk müdahalesi Meclis'te yapılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in 11.50'de hayata gözlerini yumduğunu açıkladı.Vekil Hasan Bitmez için saat 16’da Meclis’te bir tören düzenlenirken, cenazenin yarın cuma namazına müteakip defnedileceği öğrenildi.

Saadet Partisi Millvetkili Hasan Bitmez vefat etti Saadet Partisi Millvetkili Hasan Bitmez vefat etti

***

Atalay kararı 21 Aralık'ta değerlendirilecek

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay hakkındaki ihlal kararına uyulmaması nedeniyle yapılan ikinci başvuruyu, 21 Aralık'taki Genel Kurul gündeminde görüşerek karara bağlayacak.

Can Atalay'ın ikinci başvurusunun AYM Genel Kurulu'na geleceği tarih belli oldu Can Atalay'ın ikinci başvurusunun AYM Genel Kurulu'na geleceği tarih belli oldu

***

CHP 235 seçim bölgesinin adaylarını duyuracak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 235 seçim bölgesinin adayları kamuoyuna duyurması bekleniyor. Parti Sözcüsü Deniz Yücel tarafından yapılacak açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Mansur Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ahmet Akın ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Bozbey ilan edilecek.

***  

YSK kararını verdi: "Bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 350 olacak"

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararına göre, seçimlerde kullanılacak her türlü seçim malzemesinin ihtiyaç miktarlarının hesaplanarak ilçe seçim kurullarına gönderilmesi işlemleri için bir sandık bölgesinin kaç seçmeni kapsayacağı tespit edildi.

YSK, seçmenler en az iki seçim türü için bir sandıkta oy kullanacaklarından, tasarruf ilkelerini göz önüne alarak, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 350 olarak belirlenmesine karar verdi.

YSK, yerel seçimde bir sandıkta 350 seçmenin oy kullanmasını kararlaştırdı YSK, yerel seçimde bir sandıkta 350 seçmenin oy kullanmasını kararlaştırdı

***

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, iktidardan "Büyükşehir Belediyesi" talep etti

Sözcü  gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında 'Ankara koridorlarından' bilgi verdi. Erkin, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın geçtiğimiz AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde yerel seçimlerin konuşulduğunu yazdı. Erkin, Erbakan'ın yerel seçimde AKP'ye destek için bir büyükşehir belediyesi talep ettiğini belirterek, "Bu iller arasında Malatya, Erzurum, Bursa ya da Konya var" ifadelerini kullandı.

***  

Aydın Aydoğan davası Meclis'e devredildi

Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018’de gerçekleştirmek istediği 700’üncü hafta eyleminde polisin müdahalesi sırasında kolu kırılan hak savunucusu Aydın Aydoğan’ın kolluk kuvvetleri ve dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduğu dava Meclis’e devredildi. Neclis’e dilekçe sunan Aydoğan konu hakkında “Meclis’ten beklediğimiz yönde bir karar çıkmazsa AYM’ye gideceğiz” dedi.

***

Bilal Erdoğan iki davada da Kılıçdaroğlu'na kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve TÜRGEV, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 100’er bin liralık davaları kaybetti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davaları kazandıklarını, “7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘yolsuzluk ve usulsüzlük’ eleştirileri nedeniyle Bilal Erdoğan ve TÜRGEV tarafından ayrı ayrı 100.000'er TL istemli olarak açılan davalarda bugün kararlar çıktı. Her iki davayı da kazandık. Davalar reddedildi.” sözleriyle duyurdu.

Bilal Erdoğan Kılıçdaroğlu'na açtığı iki davayı da kaybetti Bilal Erdoğan Kılıçdaroğlu'na açtığı iki davayı da kaybetti

***

Özel'in DEM Parti ziyaretinde neler konuşuldu?

İYİ Parti’den yerel seçimlerde işbirliği için olumsuz yanıt alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün DEM Parti’yi ziyaret etti. İttifaklar konusunda “şeffaflık” beklediğini dile getiren DEM Parti’nin “aynı fotoğrafta yer almaktan memnuniyet duyduğu” ve uzlaşı için yeşil ışık yaktığı öğrenildi. İki parti kurulları başta İstanbul ve Ankara gibi metropolleri kent kent masaya yatıracak.

CHP-DEM Parti görüşmesi: Ufukta işbirliği mi var? CHP-DEM Parti görüşmesi: Ufukta işbirliği mi var?

***  

Üçok görevden alındı: İYİ Parti'de sular durulmuyor

İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok görevden alındı. Üçok, "Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı" dedi ve "CHP’yle işbirliğini savunuyorum ama GİK’te işbirliğinin reddine karar verildi. Bu karara da saygı duyuyorum." ifadelerini kullandı.

***

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, yayımladığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. Güner, sosyal medya hesabından yayımladığı istifa mektubunda, Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmasının önemini vurguladı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etti İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etti

***

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu istifalar sonrası yeni atamaları duyurdu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifalar sonrasında, Akşener’in direktifiyle Parti Başkanlık Divanı’nda bazı değişikliklerin yapıldığını söyledi. Zorlu, görev değişikliklerini “Daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâleten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir” sözleriyle duyurdu.

***

İmamoğlu, İbrahim Özkan sorusuna cevap vermedi

İBB Başkanı İmamoğlu, İbrahim Özkan'ın istifası ve bazı İYİ Partili meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi hakkında bir soruya cevap verdi. Zirve çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, istifa eden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve bazı meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi hakkında "Başka partinin içinde yürüyen süreçlerle ilgili konuşmam" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan 'İbrahim Özkan' açıklaması: "Yorum yapmam" İmamoğlu'ndan 'İbrahim Özkan' açıklaması: "Yorum yapmam"

***

Adalet Bakanı Tunç gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bakan Tunç, motokuryenin ölümüne neden olan kazaya karışan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ve Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan hakeme şiddet olayları hakkında açıklamalar yaptı.

Tunç, "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yakın zamanda Türkiye'ye gelmesi söz konusu. Yakın bir süreçte yargılama süreci başlayacak. Somali makamları ile görüşme halindeyiz. Sanığın Türkiye'ye gelmesi söz konusu olacak. Biz vatandaşımızın savunmasını Sayın Özel'e bırakmayız. Somali Adalet Bakanı'yla da bizzat görüştüm. Onlar da iyi niyetle baktılar. Yakın bir süreç içerisinde yargılama süreci başlamış olacak" dedi.

Sporda şiddet olayı hakkında da konuşan Tunç,  "Maçta çıkan olaylar hepimizi üzdü. Kanunumuz var. Tam anlamıyla uygulanması kararlılığımızı sürdüreceğiz. Sporda şiddeti teşvik eden, tehdit, hakaret içeren sloganlar atan, sosyal medya yoluyla sporda şiddeti teşvik edenlere ilişkin kanunda yaptırımlar belirlenmiş.  Uygulamadaki sorunları ortadan kaldırmak için kapsamlı çalışma başlattık. Birtakım ihtiyaçlar var. Taslak çalışmamızı hazırlıyoruz. Meclis'e sunacağız.

"Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'ye gelmesi söz konusu" "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun Türkiye'ye gelmesi söz konusu"

***

Meclis'te mangal skandalının yankıları sürüyor

Meclis’te mangal partisi yapan AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, düzenlediği parti sonrasında kendisini savundu. Ataman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yaptığımız bu ikramda gösteriş yoktur alayiş yoktur. Bu ülke insanına has misafirperverlik vardır ve bir Diyarbakırlı olarak misafiri olan hürmetimiz gereği doğal olarak hemen herkesle de bire bir ilgilendim" ifadelerini kullandı.

Sabuncu: Milyonlarca kişi açken Meclis'te mangal yapmaya utanırsınız Sabuncu: Milyonlarca kişi açken Meclis'te mangal yapmaya utanırsınız

***

RSF'den gazeteci ölümleri hakkında açıklama...

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) 2023 bilançosunu açıkladı; kuruluş, Gazze'de yaşananlara karşın öldürülen gazeteci sayısının düşüş gösterdiğini belirtirken, dünyada 521 gazetecinin tutuklu olduğunu, en az 13’ü Gazze’de olmak üzere 45 gazetecinin de öldürüldüğünü duyurdu.

RSF: "Gazze trajedisine rağmen öldürülen gazeteci sayısı düştü" RSF: "Gazze trajedisine rağmen öldürülen gazeteci sayısı düştü"

***

Hakeme saldırı olayında saha komiseri raporu ortaya çıktı

Halil Umut Meler'e saldırıda saha komiseri raporu ortaya çıktı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasına yönelik tepkiler sürerken, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının saha komiseri raporu ortaya çıktı. Raporda, olayların koridorda da devam ettiğine ve eski Başkan Faruk Koca'nın koridorda "Buradan çıkamayacaklar" dediğine yer verildi.

Halil Umut Meler'e saldırıda saha komiseri raporu ortaya çıktı Halil Umut Meler'e saldırıda saha komiseri raporu ortaya çıktı

***  

Hakem Meler'e şiddet uygulayanlara ceza istemi

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında olduğu 4 kişi hakkında dava açıldı. Şüpheliler hakkında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, tehdit ve yasak alanlara girme suçlarından ceza istendi.

Sahaya adım bile atamayacaklar! Faruk Koca ve  3 kişi hakkında iddianame Sahaya adım bile atamayacaklar! Faruk Koca ve 3 kişi hakkında iddianame

***

Seçil Erzan olayı gündemdeki yerini koruyor

Ünlü futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'a memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 1 milyon 640 bin dolar veren iş insanı Ömer Kahraman'ın avukatı Necdet Kaplan, Erzan'ı cezaevinde ziyaret etti.

Kaplan, Erzan’ın “Benim ödeyecek hiçbir şeyim yok, param da yok. Şu anda o psikolojide de değilim. Zaten benim adıma da bir mal varlığı yok, ödeyemem' dediğini söyledi. Avukat Kaplan, Seçil Erzan için “Çok bitkindi, konuştuğumuzda ağlıyordu zaten" ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'n radarına Ata Demirer de girmiş! 131 saniyelik telefon görüşmesi Seçil Erzan'n radarına Ata Demirer de girmiş! 131 saniyelik telefon görüşmesi

***

Dink'in katili Samast adını değiştirmekten vazgeçti

Hrant Dink'in katili Ogün Samast, adını Ali Eren Karadeniz olarak değiştirmek için mahkemeye geçen günlerde başvurmuştu. Ogün Samast'ın avukatı Raşit Hodo, basına yansıması nedeniyle Ogün Samast'ın adını değiştirmekten vazgeçtiğini belirtti.

Hrant Dink'in katili Ogün Samast ismini değiştirmekten vazgeçti Hrant Dink'in katili Ogün Samast ismini değiştirmekten vazgeçti

***

Kafkametler personelini arama çalışmaları sürüyor

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemideki kayıp personeli arama çalışmaları kapsamında, görevlilerce karadan tarama faaliyeti yürütülüyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, kayıp personeli arama çalışmalarını karadan ve denizden sürdürüyor.

***

Bir deprem uyarısı daha: "Potansiyel büyük"

AFAD Kurul Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıklamalarda bulundu. Ersoy, Marmara’da en son 1766’da çifte deprem olduğunu ve bunun süresinin dolduğunu belirterek, “Her an bir deprem olma potansiyeli var” ifadelerini kullandı.

***

Ekşi Sözlük'e yasak sürüyor

Ekşi Sözlük'ün yeni kullandığı alan adı (eksisozluk1923.com) da “millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle” erişime engellendi.

Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi: Gerekçe ise milli güvenlik Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi: Gerekçe ise milli güvenlik

***

Atatürk'e hakaret tutuklaması...

İstanbul'da, sosyal medya platformunda açtığı canlı yayında Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan O.A. tutuklandı

 ***

AFAD Marmara'yı uyardı

AFAD ve Meteoroloji İstanbul ve Marmara için uyarı yayınladı. Yapılan uyarılarda cuma günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağışın etkili olacağı vurgulanarak dikkatli olunması gerektiği kaydedildi. Öte yandan Hava Forum ise İstanbul'da yağışların 38 saat kesintisiz süreceğini aktardı.

***

Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa arenasında...

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu altıncı maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 266. maçına çıkacak. Öte yandan Beşiktaş ise UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 6. ve son haftasında deplasmanda İsviçre temsilcisi Lugano ile karşı karşıya gelecek.