Bilal Erdoğan ve TÜRGEV; eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 100’er bin liralık davaları kaybetti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davaları kazandıklarını X’ten şöyle duyurdu:

“7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘yolsuzluk ve usulsüzlük’ eleştirileri nedeniyle Bilal Erdoğan ve TÜRGEV tarafından ayrı ayrı 100.000'er TL istemli olarak açılan davalarda bugün kararlar çıktı. Her iki davayı da kazandık. Davalar reddedildi.”

KILIÇDAROĞLU, TURGEV VE ENSAR VAKIFLARI ÜZERİNDEN TURKEN'E PARA AKTARILDIĞI İDDİA ETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, 'kaçış planı' olarak duyurduğu iddiasında Erdoğan'ın çocuklarının Ensar ve Turgev vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na yasa dışı olarak para aktardığın söylemişti. Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta?"