GAZZE'DE ŞARTLAR GİDEREK ZORLAŞIYOR

7 Ekim'den bu yana tüm şiddetiyle devam eden savaşta, bilanço giderek ağırlaşıyor. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi içinde 10 bin noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail'in Gazze'yi işgalinde görev alan kara birliklerinin de hava kuvvetlerinin hedef belirlemesinde koordinasyon görevi üstlendiği aktarıldı. Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde kara işgalini genişletmesi ve saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından yüzlerce Filistinli Mısır Sınırı yakınlarındaki Refah bölgesine sığındı.  Gazze Şeridi'nin en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ikinci şehri Han Yunus'un etrafında zırhlı araç ile tanklarını konuşlandırdığı ve kara saldırısına hazırlandığı belirtildi.

NETANYAHU'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, akşam saatlerinde savaş kabinesi oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, ordunun kara işgalini genişletmeye devam ettiği Gazze Şeridi'nin savaşın ardından uluslararası müdahale olmaksızın İsrail'in denetiminde silahsızlandırılması gerektiğini savundu.

HAKAN FİDAN: İSRAİL İLE İLİŞKİLER FİLİSTİN DAVASINA ZARAR VERMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Gazze'ye yönelik saldırıları süren İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ve diplomatik ilişkilerle ilgili üç bakanın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Dışişleri Bakanı Fidan, soru önergesine verdiği yanıtta, İsrail ile yürütülen ilişkilerin Filistin davasına zarar vermediğini söyledi. 

DAVUTOĞLU'NDAN İSRAİL TEPKİSİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi'nin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail'e gemilerle Türk limanlarından ticaret yapıldığını dile getiren Davutoğlu, Türkiye'den İsrail'e gönderilen ürün ve mallarla ilgili videoları grup toplantısında izletti. Davutoğlu, “Şu ana kadar İsrail'e giden Türk gemi sayısı 350'yi geçti. Bu gemilerin kimlikleri çıkartıldığında birçoğunun AK Partili, iktidarla doğrudan ilişkili iş adamları olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

AKŞENER'DEN İTTİFAK YORUMU: MANDA VE HİMAYE TEZGAHINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Seçime kendi adaylarıyla girme kararını değerlendiren Akşener, ittifak seçeneğini topa tuttu. Akşener, “Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tezgahına geçit vermeyeceğiz. Ölümü gösterip sıtmayı vaat eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkalarının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan hür ve müstakil olarak vereceğiz. Milletimizden başka kimsenin takdirini beklemeden yürüyeceğiz” dedi.

İYİ PARTİ'DE İSTİFALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

İYİ Parti’de istifa dalgası sürüyor. İki dönem boyunca belediye başkanı seçilen Vedat Öztürk, 2019 yılında üye olduğu İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Öztürk açıklamasında, “Görüldüğü lüzum üzerine 2019 yılında üye olduğum İYİ Parti’den bugün itibari ile üyeliğimi sonlandırmış bulunmaktayım. Bu süreç içinde önemli bir misyon üstlenmiş olan ve bu uğurda birlikte yol yürüdüğümüz, özveriyle hizmet eden tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunar, kamuoyunun bilgisine arz ederim” dedi. Vedat Öztürk daha önce de AKP'den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmişti.  İYİ Parti’de istifa haberi bu kadarla da kalmadı. Kurucular Kurulu Üyesi ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da partisinden istifa etti. İYİ Parti’yi kuruluş amaçlarından uzaklaşmakla eleştiren Yanıkömeroğlu, X hesabından şu mesajı paylaştı: “Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.”

ERDOĞAN: İSTANBUL'UN, ANKARA'NIN ÇEKTİĞİ ÇİLELER ORTADA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti'nin seçimlere tek başına girme kararıyla ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, kendi ittifaklarında bir çatlak olmadığını söyledi. Erdoğan, “Bizim Cumhur İttifakı olarak içimizde böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Ekibimiz şu anda muhataplarıyla görüşmelerini yaptı, yapıyor. 'Yeniden İstanbul' diyorsak, 'Yeniden Ankara' diyorsak bu iller başta olmak üzere şehirlerimizin tamamında çok çalışıp Cumhur İttifakı olarak seçimi kazanmalıyız. Zira İstanbul'un, Ankara'nın çektiği çileler ortada” dedi.

CHP SAHAYA İNİYOR

CHP, 31 Mart yerel seçimleri için sahaya iniyor. CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Gökhan Zeybek, milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan heyetin, 70 ile ziyarette bulunacağını belirterek, "Sahayı bütün milletvekili ve PM üyelerimizle de taramak istiyoruz. Burada milletvekillerimize bir yönergeyle sahadaki çalışmalar ​kendilerinden istendi. Her birisiyle ilgili ayrıntılı bir rapor da düzenlenip tarafımıza iletilecektir" ifadelerini kullandı.

HEDEP'TEN SEÇİM AÇIKLAMASI

İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, partilerinin siyasi yönelimi ve yerel seçimde izleyeceği stratejiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakırhan, “Bizim sağcı bir iktidarı sağcı bir muhalefeti destekleyerek değiştirme gibi bir amacımız yok” diyerek seçimde milliyetçi ve sağcı adaylara oy vermeyeceklerini söyledi. Hatimoğulları ise Mayıs 2023 seçimlerinden önce kurulan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın artık yeterli olmayacağını belirtti. HEDEP liderleri, “en geniş mücadele birliğine” işaret etti.

FATİH MEHMET MAÇOĞLU'NDAN İTTİFAK MESAJI

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Batı'dan aday gösterilebileceğini aktaran haberler hakkında açıklamalarda bulundu. Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan Maçoğlu, farklı bölgelerden belediye başkanı olabileceğini doğrularken TİP, Halkevleri ve HEDEP ile görüşüp ittifak yapabileceklerini ifade etti.

TANJU ÖZCAN, YENİDEN ADAY OLDU

Partisinden ihraç edildikten sonra afla geri dönen Bolu Belediye Başkanı Özcan, yeniden adaylığını açıkladı. Kentteki sığınmacılara karşı politikalarında herhangi bir değişim yapmayacağını söyleyen Özcan, "Yeni yaklaşımım eskisinden farklı olmayacak" diye konuştu.

MESUT YAR SÖZCÜ TV'YE VEDA ETTİ

Sözcü TV’de sabah haberlerini sunan gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar, kanala veda ettiğini açıkladı. Yar, Datça Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu duyurdu.

NASUH MAHRUKİ, CHP'DEN ADAY ADAYI OLDU

Eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday adayı olduğunu açıkladı. "Ben Ali Nasuh Mahruki, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde, Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayıyım" diyen Mahruki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli Beşiktaşlı hemşerilerim, tutamayacağım söz vermem ve verdiğim sözü tutarım” ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA DOLANDIRICILIK OPERASYONU: 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal paylaşım platformu Instagram hesaplarının ele geçirildiğini ve bu hesaplar üzerinden yüksek kazanç vaadiyle bahis kuponları paylaşıldığını öne süren yurttaşların ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların banka hareketlerinde 207 milyon liralık işlem yapıldığı tespit edildi.

YİNE SAĞLIKTA ŞİDDET... 

Türkiye'de, sağlık alanındaki şiddet önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. İktidar politikaları sağlıkta şiddete yol açan sorunları çözmekte yetersiz kalırken, sağlık emekçilerinin maruz kaldığı fiziksel şiddete her geçen gün yenileri ekleniyor. Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik, görev yaptığı Şehitkamil Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadığı için saldırıya uğradı. Hekimi ilaç yazması için zorlayan şahıs, ilaç yazmayı reddeden Çevik'e saldırdı. 

KIRMIZI BÜLTEN'LE ARANIYORDU, İSTANBUL'DA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İngiltere'nin Kuzey Doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve 4 Aralık'ta İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan suç örgütü liderinin İstanbul’da yakalandığını duyurdu.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONU"

Nevşehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan noterde yapılan işlem sayıların bir anda artmasından şüphelenerek çalışma başlattı. 76 ilde yapılan ve "Cumhuriyet tarihinin en büyüğü" olduğu belirtilen rüşvet operasyonunda 274 şüpheli gözaltına alındı. Savcılığa göre bu işlemlerle kamu 147 milyon lira zarara uğratıldı.

SEÇİL ERZAN İLE ARDA TURAN'IN MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık davasının tutuklu baş sanığı Seçil Erzan'ın, eski futbolcu ve teknik direktör Arda Turan ile WhatsApp üzerinden yaptığı yazışmalar ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda, Erzan'ın kendisine para veren ve görüşmek isteyen kişileri sürekli oyaladığı, bazı kişilerden para bulmasını istediği mesajlar da dosyaya girdi. Mesajlaşmada Arda Turan'ın Seçil Erzan'a “Seçil ne yaptın bana, bunu nasıl yaparsın? Beni insanlara nasıl rezil edersin? Senin için gittim borçlar istedim. Sözler verdim hiçbirini tutamıyorum. Bana bunu yapacağın ne yaptım ben. İnsanların gözünde ne hale düştü" dediği Seçil Erzan'ın ise "Ne desen haklısın şu an çok ama çok özür dilerim" diye karşılık verdiği görüldü.

MİLYON DOLARLARDAN KALA KALA BU KALMIŞ

Seçil Erzan hakkında hazırlanan MASAK raporunun ayrıntıları ortaya çıktı. MASAK analiz raporuna göre, Erzan 75 bin lira maaş alıyor. Diğer yandan Seçil Erzan'ın evindeki aramada sadece 67 bin lira bulundu. Adli emanete konan bu paradan müştekilere kişi başı 3 bin 700 lira düşüyor.

OGÜN SAMAST HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i katleden Ogün Samast'ın 10 yıla kadar hapis talebiyle tutuksuz yargılandığı davanın 5. duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Ogün Samast'ın avukatı, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirterek Samast'ın savunması için ek süre istedi. Mahkeme heyeti, avukatın talebini kabul ederek Samast'ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi. Samast adliyeden eşi Selma Samast ile birlikte kendilerini bekleyen camları siyah bir otomobille ayrıldı.

GAZETECİ İRFAN UÇAR GÖZALTINA ALINDI

Gazeteci İrfan Uçar, sabah saatlerinde Antep'in Islahiye ilçesindeki evine yapılan baskında gözaltına alındı. Mezopotamya Haber Ajansı'nın (MA) aktardığına göre Uçar'ın Antep kent merkezine götürüldüğü öğrenildi. Gözaltı gerekçesine dair ailesine herhangi bir bilgi verilmedi. Uçar, sağlık sorunları bulunan anne ve babasına bakmak için yaklaşık bir yıl önce aktif gazeteciliği bırakıp ailesinin yanına yerleşmişti.

ÖZEL ODA YAPTIRDI, ÖĞRENCİ ODASINDA KALIYORMUŞ GİBİ GÖSTERDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin'in, Ankara'daki Tahsin Banguoğlu Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu'nun yerleşkesi içinde bulunan idari binada; “kendisine özel oda yaptırdığı” iddia edildi. Şahin’in, Ankara Çankaya ilçesinde bulunan Tahsin Banguoğlu Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu'nda bulunan idari binada kendisine özel oda yaptırdığı öne sürüldü. Yurttaki özel odanın iki odanın yıkılarak birleştirilmesiyle inşa edildiği belirtildi. Şahin, kaldığı odanın bedelini ödemek için kendisini bir öğrenci odasında kalıyormuş gibi gösterdiği ve konaklama için günlük 9 lira, aylık ise 276 lira ödediği ortaya çıktı. Belgede, 4 Mayıs 2023 ve 6 Temmuz 2023 tarihinde 276 lira ödediği görüldü.

TÜGVA'YA 56 İLDE OKUL TAHSİS EDİLMİŞ

Emek Partisi (EMEP) Milletvekili Milletvekili Sevda Karaca, TÜGVA’ya yaz okulu için Antep’te 135 okul tahsis edilmesini Meclis gündemine taşındı. Karaca konuya ilişkin sorularında, söz konusu kurslarda hangi eğitimlerin verildiğini, katılan çocukların yaş ve cinsiyet bilgilerini, bu kursların hangi şehirlerde uygulandığını, kamu hizmeti olan eğitimin neden vakıf ve derneklere devredildiğini sordu. Karaca’nın sorusuyla birlikte durumunun bilinenin de ötesinde olduğu ortaya çıktı. Soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen yaz TÜGVA’ya 56 ilde okul tahsis edildiğini açıkladı.

CHP HEYETİNDEN TÜRK-İŞ'E ZİYARET

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. CHP heyeti ile Türk-İş arasındaki görüşmenin ardından Ergün Atalay ve Gamze Taşcıer basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Atalay, asgari ücret için "Enflasyonu durdursunlar; ete, süte, kiraya zam gelmesin. Asgari ücreti konuşmanın da bir anlamı yok o zaman. Sen zammı ver, ertesi gün zam getir fiyatlara" yorumunu yaptı. CHP'li Gamze Taşcıer ise, "Umuyoruz pazartesi gününden itibaren yapılan görüşmelerde öncelikle yılda bir kez yapılacak olan asgari ücret ile ilgili bir geri adım atılması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

MEHMET MUŞ'TAN 'ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE' AÇIKLAMASI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu. Bakan Muş, açıklamasında, "Daha önce ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin lira ödeme yapılacaktır. Çalışan emeklilere ödeme yapılması halinde ilave maliyetin ise yaklaşık 23 milyar lira olması beklenmektedir" dedi.

CEM KÜÇÜK'TEN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük’ü makamında ağırladı ve bir buçuk saat görüştü. Görüşmenin ardından Küçük, asgari ücret zammıyla ilgili tahminde bulundu. Küçük, yeni yılda asgari ücretin 16 bin lira civarında olacağını öne sürdü.

İSTANBUL'DA KONUT BEDELLERİ REKORA KOŞUYOR

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3’üncü çeyrek raporunu yayınladı. Raporda Türkiye ve İstanbul’daki konut fiyatlarına da yer verildi. Buna göre, Türkiye genelinde konutların ortalama metrekare fiyatı 27 bin 840 liraya yükseldi. Bu miktar İstanbul’da ise tam 41 bin 766 lira.

"BDDK MADDESİ, TORBA KANUNDAN ÇIKARILACAK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda önümüzdeki hafta görüşülmesi beklenen torba teklife eklenen ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK)  İstanbul'daki uzmanlarına 45 bin TL'ye kadar tazminat verilmesini öngören maddenin torba kanun teklifinden çıkarılması bekleniyor. Habertürk'ün aktardığına göre, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinden 'ücret eşitsizliği ortaya çıkar' eleştirilerini alan teklif, Genel Kurul görüşmeleri sırasında geri çekilecek.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ISINMA DESTEĞİNE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Çocuklar Üşmesin’ diye sosyal yardım alan ailelere yaptığı ısınma desteğine bu yıl da devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardım alan vatandaşların Başkent Kart’larına kömür ve doğalgaz desteğinin ilk ödemesini yatırdı. Isınma şekli soba olan 25 bin aileye 144 milyon 720 bin TL kömür desteği ödemesinin ardından, doğalgaz kullanan 153 bin 654 aileye de 76 milyon 827 bin TL tutarındaki doğalgaz desteğinin ilk ödemesi Başkent Kart’lara yatırıldı. Aylık 500 TL olarak hazırlanan ısınma desteği aralık, ocak ve şubat aylarını kapsarken, 230 milyon 481 bin TL’lik destek ödemesi öngörülüyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüş, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kuruş indirim bekleniyor. Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor. 

ÖZHASEKİ: İSTANBUL'DA 600 BİN KONUT ÇOK RİSKLİ

Özhaseki, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) yapımı süren deprem konutları alanında TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki yaklaşık 600 bin konutun çok riskli olduğunu söyledi.

72 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU: İSİAS OTEL'DE DENİZ KUMU KULLANILMIŞ

6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerde 72 kişi kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman’daki İsias Otel'in çökmesiyle ilgili iddianame kabul edildi. İddianamede yer alan raporda; binanın 1991 yılında apartman olarak inşa edildiği ancak sonradan ruhsatsız kaçak kat eklendiği ve binanın inşaatında ise deniz kumu kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

ÖZAK İŞÇİLERİNE GÖZALTI

Hak İş'e bağlı Öz İplik İş Sendikası'ndan istifa edip BİRTEK SEN'e üye olukları için baskı ve mobbinge maruz bırakılan Özak Tekstil işçilerine sabah saatlerinde coplu biber gazlı saldırıda bulunan jandarma, aralarında BİRTEK-SEN Genel Başkan’ı Mehmet Türkmen’in de bulunduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Özak Tekstil işçileri karakolda tutulurken işçiler fabrika önündeki direnişe katılmaya devam ediyor. Tüm işçiler direnişe katıldığı için fabrikadaki üretim tamamen durdu.

İSİG MECLİSİ: KASIM AYINDA 137 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2023 yılı kasım ayına ilişkin iş cinayetleri raporunu açıkladı. İSİG verilerine göre, kasım ayında 137, yılın ilk on bir ayında en az 1772 işçi hayatını kaybetti. Rapora göre, kasım ayında en fazla iş cinayeti nedeni yüksekten düşme oldu.

ESKİ FUTBOLCU OKTAY DERELİOĞLU VE EŞİ DARP EDİLDİ

Eski futbolcu Oktay Derelioğlu ve eşi Başak Derelioğlu trafikte ilerledikleri sırada bir grup magandanın saldırısına uğradı. Aldığı yumruk darbeleriyle yere yığılan Oktay Derelioğlu'nu kurtarmaya çalışan Başak Derelioğlu çevreden geçen vatandaşlardan yardım istedi. Çevredeki vatandaşların müdahalesi üzerine iki maganda emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Olay yerine gelen ambulans ekipleri ünlü futbolcuyu hastaneye kaldırdı. İlk yapılan müdahalede futbolcunun kolunun yerinden çıktığı ve çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi. Oktay Derelioğlu hastanede ameliyata alınırken, Başak Derelioğlu ise aldığı darp raporu sonrası karakolda ifade verdi.

AYM, YÜRÜYÜŞE KATILDIĞI İÇİN CEZA ALAN KİŞİ HAKKINDA 'İHLAL' KARARI VERDİ

Anayasa Mahkemesi (AYM), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Kampüsü'nde Newroz kutlamasına katıldığı gerekçesiyle üniversite tarafından kınama cezası verilen öğrencinin 'adil yargılanma hakkı'nın ihlal edildiğine hükmederek manevi tazminat ödenmesine karar verdi. AYM, yeniden yargılama yapılmasında hukuki yarar bulunduğunu, 'toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı'nın ihlal edildiğini belirterek, "Bu kapsamda kararın gönderildiği mahkemece yapılması gereken iş, yeniden yargılama işlemlerini başlatmak ve Anayasa Mahkemesi’ni ihlal sonucuna ulaştıran nedenleri gideren, ihlal kararında belirtilen ilkelere uygun yeni bir karar vermektir" ifadelerini kullandı. 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmeden AYM, maddi zarar ile ilgili bilgi ve belge sunulmadığı belirterek maddi tazminat talebini reddetti.

4 KÜLTÜREL MİRASIMIZ DAHA UNESCO TARAFINDAN KORUMA ALTINA ALINDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 4 kültürel mirasının daha UNESCO tarafından koruma altına alındığını duyurdu. Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Botsvana'nın Kasane şehrinde gerçekleştirilen 18. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nın bugünkü oturumunda Türkiye'nin 4 kültürel mirasının daha koruma altına alındığını bildirdi. Türkiye'nin yaşayan mirasları olarak koruma altına alınan dört yeni unsur şunlar: "Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası", "İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler", "Sedef Kakma Sanatı" ile "Tezhip Sanatı."

FİLİPİNLER'DE OTOBÜS KAZASI: 17 KİŞİ ÖLDÜ

Filipinler’de yolcu otobüsü vadiye uçtu. Kazada 17 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Kazanın nedenini belirlemek üzere soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

NİJERYA'DA BİR TUHAF OLAY... 

Nijerya Hava Kuvvetlerinin (NAF) 3 Aralık'ta Kaduna eyaletinde "yanlışlıkla" bombaladığını iddia ettiği Tudun Biri köyünde ölenlerin sayısının 120'yi geçtiği bildirildi. Öte yandan ulusal basındaki haberlerde, Nijerya Hava Kuvvetleri’nin köyde iki kez İHA saldırısı düzenlediği öne sürüldü