İNSANİ ARA BİTTİ, ÖLÜ SAYISI ARTTI

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik yeniden başlattığı saldırılarını sürdürüyor.İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde öldürülenlerin sayısı 316 artarak 15 bin 523’e yükseldi. Öte yandan Türk vatandaşlarının Gazze'den tahliyeleri de sürüyor. İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'den tahliye edilen 142 Türk vatandaşı ve aile yakını daha Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı. Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçen Türk vatandaşlarını taşıyan ve Kahire Havalimanı'ndan kalkan Türk Hava Yolları'na ait uçak, İstanbul Havalimanı'na indi. Vatandaşları havalimanında Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile AFAD yetkilileri karşıladı.

ERDOĞAN, NETANYAHU'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, BM'nin kurumsal olarak Gazze imtihanından başarısız çıktığını dile getirdi. Erdoğan, "İsrail'in atom bombası var mı? Var ama sorarsan 'yok' diyorlar. Biz bunun ne olduğunu gayet iyi biliyoruz ve şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynen Milosevic nasıl yargılandıysa bu da yargılanacaktır” dedi.

İYİ PARTİ, CHP'NİN 'YEREL SEÇİMDE İŞBİRLİĞİ' TEKLİFİNİ REDDETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği İYİ Parti ziyaretinin ardından gözler İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısına çevrilmişti. Özel'in görüşmede Akşener'e sunduğu yerel seçimde işbirliği teklifini Akşener, pazartesi gününe işaret ederek, "Genel İdare Kurulu ile görüşeceğim" demişti. Toplantıdan oyçokluğuyla ret kararı çıktı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantı sonrası açıklama yaptı. Zorlu açıklamasında, "CHP’nin sunduğu ittifak ya da işbirliği teklifi üzerine yaptığımız değerlendirmede, oluşabilecek tablonun İYİ Parti’nin kuruluş ilke ve amaçlarıyla benzer doğrultuda tavır koymaktan uzak olacağı noktasında fikir birliğine varılmıştır. İYİ Parti olarak, 2024 Yerel Seçimleri’ne ‘hür ve müstakil’ olarak yani Genel Başkanımızın dediği gibi özü başımıza gideceğiz" dedi.

MARMARA DENİZİ'NDE DEPREM: ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ

Sabah saatlerinde merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin hemen ardından tam 3 dakika sonra ise aynı yerde bu kez 4,5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı yaşandı. Saat 10.42 ve 10.45’te meydana gelen depremler İstanbul, Sakarya, Bursa, Kocaeli ve Çanakkale’de de hissedildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan depremin ardından Mudanya’da belediye binası tedbir amaçlı boşaltıldı. Binada deprem sırasında çatlaklar oluştuğu belirtildi.

'FATİH TERİM FONU'NDA YENİ GELİŞMELER

Bankacı Seçil Erzan'ın futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı olaya ilişkin ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Seçil Erzan'ın, "Korkuyorum, kesinlikle ismini veremem" dediği kişi olduğu iddia edilen Cüneyt Demir konuştu. Kendisinin de 150 bin dolar dolandırıldığını söyleyen Demir, "Benim Seçil Erzan'ı tehdit ettiğimi, benden korktuğu gibi haberler çıktı. Kesinlikle benim Seçil Erzan'ı ne tehdit etmişliğim var, ne tehdit edecek bir durumum ne de benim onunla öyle bir pozisyonum var" dedi. ‘Fatih Terim Fonu’ vurgununda tutuklu yargılanan Seçil Erzan, verdiği ifadede Denizbank yöneticilerince de kendinden zorla ses kaydı alındığını anlattı. Seçil Erzan 3 Mayıs 2023’te alınan ikinci ek ifadesinde Denizbank İnsan Kaynakları Müdürü T.K. tarafından kendisine eski telefonunu atmasını verilen yeni hat ve telefonu kullanması istendiğini söyledi. Seçil Erzan'ın ifadelerinde adı geçen Çorlu ilçesi AKP'li Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere ise hem partisinden hem de meclis üyeliğinden istifa etti. Köşkdere, meclis üyeliği için verdiği istifa dilekçesinde sağlık sorunlarını gerekçe olarak sundu.

HEDEP: SEÇİMLERE 81 İLDE KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRME EĞİLİMİNDEYİZ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün başlayan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair açıklamalarda bulundu. Doğan, MYK'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girmesi eğiliminin öne çıktığını, bu kararın PM'ye sunulacağını ifade etti. Doğan, “Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar PM’de değerlendirilecek” açıklaması yaptı. Doğan aday belirlerken, koşulların uygun olduğu her yerde ön seçim yapacaklarını söyledi.

MAK ARAŞTIRMA: İMAMOĞLU, KAZANMAYA EN YAKIN ADAY 

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları son anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki yerel seçimleri kazanmaya en yakın aday oldu. Anket sonuçlarını katıldığı TGRT canlı yayınında değerlendiren Kulat, "Sonuçlara bakıldığında aslında Ekrem İmamoğlu'nun kazanma şansı olduğunu görüyoruz. Kararsızları oransal olarak dağıtırsak bugün için ciddi şansı var gibi görünüyor" dedi.

MUĞLA'DA YEREL SEÇİM MARATONU

31 Mart Mahalli İdareler Seçim çalışmaları kapsamında belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için adaylık başvuruları başladı. Muğla’da CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bugün yeniden aday olduğunu açıkladı. CHP Marmaris İlçe Başkanı Ömer Bozdemir, belediye başkan yardımcıları İhsan Öztürk, Burak Demirtaş, belediye meclis üyeliği aday adayları ve Belediye Başkanı Mehmet Oktay, parti üyeleri ile başvuru gerçekleşti. Marmaris CHP ilçe binasında yapılan adaylık başvurusunda konuşan Oktay "Amacımız huzurlu ve barış içinde bir kent oluşturmaktı bunu da başardık" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI ADAY ADAYI OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı döneminde Ekonomiden Sorumlu Başdanışman olarak görev yapan Ekrem Kerem Oktay, CHP Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ERDOĞAN: BANA HER ŞEY KEMAL'İ HATIRLATIYOR

AKP’li Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir toplantı sonrası AKP ile özdeşleşen “Bana her şeyi seni hatırlatıyor” şarkısını kanun ve saz ekibiyle birlikte söyledi. Erdoğan'ın “Bana her şey seni hatırlatıyor” şeklindeki şarkı sözlerini “Bana her şey Kemal'i hatırlatıyor” diye değiştirmesi dikkat çekti. Söz konusu video sosyal medyada gündem oldu.

CHP, TRT'Yİ RTÜK'E ŞİKAYET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TRT’yi Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaret etmesini “Özgür Özel’den tepki çeken görüşme” şeklinde haberleştiren TRT hakkında yapılan şikayette haberin tek yanlı ve siyasi eleştiri içeren bir şekilde hazırlandığı belirtildi. CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili, Burhanettin Bulut tarafından yapılan şikayette “Bu ayrımcı dil, 85 milyonun vergileriyle, tarafsız bir yayın yapması gereken bir kamu kuruluşunun dili olamaz. TRT yönetiminin kendi duygu ve düşünceleriyle haberleri şekillendirmeleri, bir siyasi parti aleyhine algı oluşturma gayretine girişmesi TRT Kanunu’na aykırıdır ve suçtur” ifadelerine yer verildi.

KAFTANCIOĞLU, MESLEĞİNE GERİ DÖNDÜ

Koltuğunu, 8 Ekim 2023 günü yapılan CHP İstanbul İl Başkanlığı Kongresi’ni kazanan Özgür Çelik’e bırakan Canan Kaftancıoğlu, siyasetten ayrıldıktan sonra zamanının çoğunu kurucu ortağı olduğu tıp merkezinde geçirmeye başladı. Mesleği olan hekimliğe geri dönen eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak iktidara mesaj verdi. Kaftancıoğlu, "Saraydakiler sevinmesin çok. Bırakmadım yasaklıyım şimdilik" diye yazdı.

İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A SİTEM 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattını, öz kaynaklarla temin edilen 252 son model araçla güçlendirdi. Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Kredisi hazır bir sürecin işletilmemesi adına, bunun imzasını Cumhurbaşkanlığı yerine getirmedi... Bu niçin imzalanmaz? Tek bir açıklama yapılmadı. Ne diyelim buna? Bu ihtiras nedir? Bu kıskançlık nedir?" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN SİNAN OĞAN AÇIKLAMASI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aday gösterdikleri ancak ikinci turda Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan hakkında açıklamalarda bulundu. Özdağ, “Sinan Oğan’ın ‘plana sadık kal’ demesinin ardında ne vardı?” sorusunu da yanıtladı. Özdağ, “O kendi planı herhalde. Bizim yapmış olduğumuz bir ortak planı yok. Sinan Bey’in bugünkü çizgisinin ne olduğunu bilmiyoruz. Bir partinin açılış törenlerine katılıyor ama en ufak bir açıklamasını görmüyoruz, duymuyoruz” dedi.

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ: ÜÇ GÜNDE BİR MADENCİ YAŞAMINI YİTİRİYOR

4 Aralık Dünya Madenciler gününde Türkiye’de bu yıl da tablo değişmedi. Türkiye madenci ölümünde Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi raporuna göre yılın ilk dokuz ayında en az 36 madenci iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. 2022 yılında ise madenlerde en az 105 işçi yaşamını yitirdi. Buna göre ortalama 3 günde 1 madenci yaşamını yitirdi. Veriler AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana yaşanan madenci ölümlerinin hızla arttığını da ortaya koyuyor. Verilere göre, AKP'li yıllarda en az 2 bin 42 maden işçisi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN MADENCİLER GÜNÜ MESAJI 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Özel, sosyal medya hesabındaki mesajında, "Madenlerde kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, madencilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadelemi sürdürme sözü veriyorum" dedi.

BELEDİYE İŞÇİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Edirne’nin İpsala ilçesinde kontrol için çıktığı yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki su deposundan düşen Yenikarpuzlu belde belediyesi işçisi Tayfun Başlı, hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞIN 100'DEN FAZLA FENOMEN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya fenomeni olarak kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik özel ekip kurdu. Ekip vergi incelemesi yaparken, kara para izi tespit ederse dosyayı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'na (MASAK) iletiyor. İlk belirlemelere göre, vergi suçu işleyen 3 binin üzerinde fenomen belirlendi. 100'den fazla fenomen hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

ECE RONAY'IN BİR DÜKKANI DAHA KURŞUNLANDI

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın, Gebze'deki güzellik merkezinin dün kurşunlanmasının ardından bugün de Kadıköy'de bulunan şubesine silahlı saldırı düzenlendi. Ronay’ın, olayla ilgili ifade vermek üzere polis merkezine gittiği öğrenildi. Polis, şüpheli ya da şüpheli yakalamak için çalışma başlattı.

ECEM ERKEK AKP'LİLERİN HEDEFİNDE 

Altın Kelebek Ödül Töreni’nde sokak hayvanlarına dikkat çeken oyuncu Ecem Erkek, AKP yandaşlarının hedefine oturdu. Altın Kelebek Ödül Töreni’nde sokak hayvanlarına dikkat çeken oyuncu Ecem Erkek, AKP’li yandaşların hedefinde.

'KABATAŞ YALANI' YUVASINI DA YIKMIŞ

2013 yılındaki Gezi Direnişi sırasında, 'altı deri pantolonlu, üstü çıplak, deri eldivenli ve bandanalı 80-100 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradığını, bebeğinin yerlerde sürüklendiğini' iddia eden Zehra Develioğlu'nun yalanları yüzünden evliliğinin de sonlandığı ortaya çıktı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü yazısında, “Meğer, Zehra Develioğlu’nun uydurmaları Kabataş’la sınırlı kalmamıştı. Kabataş’tan sonra da zaman zaman yaşanmamış olayları yaşamış gibi anlatmıştı. Üstelik Kabataş’tan önce de yargıya kadar taşınan uydurmaları olmuştu. Çiftin arasında Zehra gelinin gündüz düşleri sorun yaratmış, Ziya Bey eşiyle yollarını ayırmaya karar vermişti” dedi.

GAZETECİLER HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu ile Sedat Yılmaz ve Abdurrahman Gök’ün yargılandığı davaların duruşmaları başlıyor. Evrensel'in aktardığına göre, Abdurrahman Gök’ün duruşması 5 Aralık’ta, Müftüoğlu’nun ilk duruşması 7 Aralık’ta, Yılmaz’ın ilk duruşması ise 14 Aralık’ta Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Basın meslek örgütleri Diyarbakır, Ankara ve İstanbul’da ortak açıklama yaparak tutuklu gazetecilere özgürlük istedi. Duruşmalara katılım çağrısı yapıldı.

ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI, MAKAS YİNE AÇILDI

Cebimizde yaşanan yoksullaşmayı gözler önüne seren enflasyon verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı kasım ayı enflasyon rakamlarına göre artış bazda yüzde 3,28, yıllık bazda ise yüzde 61,98 oldu. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu ENAG da kendi hazırladığı verileri açıkladı. TÜİK ile aradaki makas dikkat çekti. ENAG’a göre kasım ayı enflasyonu yüzde 5,58 olurken bu oran yıllık bazda tam yüzde 129,27 olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre, kasımda fiyatı en fazla artan ürün "tereyağı", en çok düşen "taze meyveler" oldu. Kasımda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 10,02 ile sigaralar, yüzde 9,94 ile peynir, yüzde 9,77 ile kuru sebze ücreti yer aldı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON MESAJI 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. "Çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret verici" diyen Şimşek, enflasyonla mücadele programını uygulamaya devam edeceklerini söyledi. 

122 BİN DOĞAL GAZ, 69 BİN ELEKTRİK ABONESİ FATURASINI ÖDEYEMEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023 yılının ilk 6 ayında 122 bin 987 abonenin doğalgazının, 69 bin 278 abonesin de elektriğinin borçları sebebiyle kesildiğini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a, borçlarından dolayı doğalgazı ve elektriği kesilen abonelerle ilgili sayısal verilerin açıklanması istemiyle soru yöneltti. Borç nedeniyle kesinti uygulanan elektrik abonelerin üçte ikisinin elektriğinin aynı gün içinde, beşte dördünün elektriği bir hafta içinde yeniden bağlanıyor olduğuna işaret eden Bayraktar, “Borç ödenmemesi nedeniyle yaşanan kesintilerin genel itibarıyla fatura ödemesinin unutulması, bankadan kaynaklı problemler gibi sebeplerle gerçekleştiği değerlendiriliyor” dedi.

ÇANAKKALE KEPEZ ÇAYI TAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün Çanakkale için yapılan 'sarı kodlu' uyarının ardından bugün sabaha karşı kentte etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur suları nedeniyle Kepez Çayı taştı. Çayda bağlı bulunan teknelerin bazıları su alarak zarar gördü. Belediye ekipleri, bölgede iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

MARMARA DENİZİ KAYNIYOR: SU SICAKLIĞINDA KORKUTAN ARTIŞ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye'yi çevreleyen denizlerde su sıcaklıklarının arttığını belirterek, "Marmara Denizi, 1970 yılından itibaren 2,5 santigrat derece artmış. Uzun dönemli ortalama sıcaklıklar 1970 yılında 15,3 santigrat derece iken geçtiğimiz yıl itibarıyla bu 17,8 santigrat dereceye yükselmiş ki; bu toplamda 2,5 santigrat derecelik bir artış demektir, bu ciddi bir artış" dedi.

SOBAYA DÖKÜLEN BENZİN PARLADI: ANNE ÖLDÜ, 2 ÇOCUK TEDAVİ ALTINDA 

Mardin'in Savur ilçesinde, sobayı yakmaya çalışırken kullandığı benzinin parlaması sonucu çıkan yangında anne yaşamını yitirdi, 2 çocuğu yaralandı. Komşularının durumu bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuklar Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın evde hasara yol açtı.

ÖZAK TEKSTİL İŞÇİLERİNE JANDARMA MÜDAHALESİ

Urfa'da bulunan Özak Tekstil'de yetkili sendikalarından istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçen işçilerin, işten çıkarmalara karşı başlattığı grev 8'inci gününde devam etti. Fabrikanın önüne gitmek isteyen işçilere jandarma müdahale etti. Müdahale sırasında BİRTEK-SEN’in örgütlenme uzmanı Deniz Kar gözaltına alındı. Kar, ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı.

BEŞİKTAŞ HASAN ARAT DEDİ

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 35’inci başkanı yapılan seçimlerin ardından Hasan Arat oldu. Düzenlenen olağanüstü seçimli genel kurulda Serdal Adalı'yı geride bırakan Arat, başkanlık koltuğuna oturdu. Hasan Arat, olağan kongreye kadar 1,5 yıl boyunca siyah-beyazlı kulübün başkanlığını yapacak. Arat, siyah-beyazlı kulüpte onursal başkan Süleyman Seba'nın son döneminde (1998-2000) başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Arat ayrıca, Gezi Direnişi’nin ardından Çarşı taraftar grubuna açılan davaya ve direnişin kendisine sahip çıkan açıklamalarda da bulunmuştu.

2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN KALMA BOMBA PATLATILDI

Danimarka’da bir balıkçının ağına takılan, 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 130 kilogram ağırlığında bomba Danimarka Silahlı Kuvvetleri tarafından güvenli şekilde patlatıldı. Danimarka Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Patlama 12,5 metre derinlikte ve kıyıdan 3,2 kilometre uzaklıkta gerçekleşti” denildi.

SPOTİFY, 1500 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARACAK 

Dijital müzik platformu Spotify, çalışanlarının yaklaşık yüzde 17'sine denk gelen 1500 kişiyi işten çıkaracak. Şirket, sene başından beri 800 çalışanını işten çıkarmıştı.

JAPONYA'DA DÜŞEN ABD UÇAĞININ ENKAZINA ULAŞILDI

Geçtiğimiz günlerde Japonya açıklarında düşen ABD askeri uçağının enkazına ulaşıldı. Enkazda kazada hayatını kaybeden bir askerin cansız bedenine ulaşılırken, 7 cansız bedeni arama çalışmaları ise sürüyor.

THY UÇAĞI ARIZALANDI, YOLCULAR 3 GÜN TAYLAND'DA MAHSUR KALDI

Tayland'ın Phuket kentinden İstanbul'a hareket etmesi planlanan THY'ye ait TK-173 sayılı uçakta yaşanan motor arızası sebebiyle çok sayıda yolcu Tayland'da mahsur kaldı. Yolculardan Nizamettin Toprak, 3 gün boyunca THY yetkilileri tarafından kendilerinin bilgilendirilmediğini söyledi.