CHP Genel Başkanı Özel'den DİSK konuşması

CHP lideri Özgür Özel, DİSK Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, adaletsiz vergi sistemine dikkat çekti. "Servet vergilendirilmemekte, dolaylı vergiler üzerinden zenginle fakiri ayırt etmeyen eşitsiz bir vergi uygulanmaktadır" ifadelerini kullanan Özel, DİSK'in "vergide adalet" talebini sahiplendiklerini yineledi.

DİSK'in 17. Olağan Genel Kurulu! "Emeğin siyasetini egemen kılmalıyız" DİSK'in 17. Olağan Genel Kurulu! "Emeğin siyasetini egemen kılmalıyız"

***

İmamoğlu'dan "açılış" konuşması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İktidara yüklenen İmamoğlu, "İstanbullularla İstanbul'u konuşmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. İmamoğlu da diyemiyorlar, oy kaybedecekler diye. Tek dertleri İstanbul. Yahu sen enflasyonu düzelt. Başka işlerle uğraşmayın" dedi.

Sonar'dan yeni anket: Murat Kurum, İmamoğlu'nun gerisinde Sonar'dan yeni anket: Murat Kurum, İmamoğlu'nun gerisinde

***

DEM Parti İstanbul adaylarını duyurdu

DEM Parti, yerel seçimlerde gösterecekleri adayların bir kısmını açıkladı. Konuşma yapan Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe belediye eş başkan adaylarını açıkladı. DEM Parti'nin İBB Eş Başkan adaylarıysa Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

DEM Parti 40 il ve 16 büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı DEM Parti 40 il ve 16 büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı

DEM Parti'nin Bolu Belediye Başkanı adayları Veli Saçılık ve Birsen Bal oldu DEM Parti'nin Bolu Belediye Başkanı adayları Veli Saçılık ve Birsen Bal oldu

***  

Demirtaş'tan önemli açıklama: "1 Nisan ve sonrası kritik"

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşinin adaylığı üzerinden başlayan son tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Demirtaş, "Bizim için 31 Mart seçimlerinden çok, 1 Nisan ve sonrası önemlidir." dedi.

Öte yandan Demirtaş, “DEM Parti ile AKP arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum. Ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir” ifadelerini de kullandı.

Selahattin Demirtaş'tan kritik yerel seçim mektubu! "Lafı hiç dolandırmadan, madde madde anlatıyorum" Selahattin Demirtaş'tan kritik yerel seçim mektubu! "Lafı hiç dolandırmadan, madde madde anlatıyorum"

***

AKP içerisindeki kriz başlıkları neler?

Gazeteci Nuray Babacan, AKP içerisindeki 3 kriz başlığını açıkladı. Babacan, kriz başlıklarını “deprem bölgeleri, emeklilerin memnuniyetsizliği ve Yeniden Refah Partisi’nin sadece İstanbul’da değil, taşrada vereceği zarar” şeklinde özetledi.

Seçimler yaklaştı, AKP içindeki kriz başlıkları ortaya çıktı Seçimler yaklaştı, AKP içindeki kriz başlıkları ortaya çıktı

AKP'de 'İstanbul' alarmı: "Seçim çantada keklik değil" AKP'de 'İstanbul' alarmı: "Seçim çantada keklik değil"

***

AKP ile YRP arasında neler oluyor?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah ile yapılan görüşmeler hakkında konuştu. Yavuz, "Büyükşehirler, ilçeler bazında teklifler getirdiler. Biz bunun olmayacağını söyledik, karşı teklif getirdik. Biz sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Tekrar konuşuruz dediğimiz noktada cumartesi günü açıklama yaptılar" dedi.

AKP, Yeniden Refah'la ipleri koparıyor mu? İstanbul seçiminin unutulmaz isminden pazarlık sitemi AKP, Yeniden Refah'la ipleri koparıyor mu? İstanbul seçiminin unutulmaz isminden pazarlık sitemi

***  

YRP'li Aydal "anlaşma" mesajı mı verdi?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, "AK Parti'den 2 büyükşehir istedik. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu” dedi. Öte yandan adaylarını yarın açıklayacağını duyuran partinin, İstanbul İl Başkanı Doğan, “Siyasette 24 saat uzun bir zamandır” diyerek tıkandığı öne sürülen AKP’yle ittifak görüşmelerinden anlaşma çıkabileceği” sinyalini verdi.

YRP İl Başkanı ‘AKP’yle anlaşma’ mesajı verdi YRP İl Başkanı ‘AKP’yle anlaşma’ mesajı verdi

***  

Bahçeli yine "AYM'yi" hedef aldı

MHP lideri Devlet Bahçeli, açıklamalarda bulundu.  Konuşmasında Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi, artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları içinde yer alamaz" dedi.

Bahçeli: Anayasa Mahkemesi artık milli güvenlik sorunudur Bahçeli: Anayasa Mahkemesi artık milli güvenlik sorunudur

***

İmamoğlu'na 'çiçek ya da şeker' atılmadığı yeniden anlaşıldı

Mayıs 2023 seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na taş atan şahısların 'çiçek, kozalak, erik, akide şekeri' attık demesi üzerine bilirkişinin incelemesi sonuçlandı. Bilirkişi, atılanların kaldırım taşı olduğunu tespit etti.

İmamoğlu'na 'akide şekeri' attık diyen provokatörlere bilirkişiden yanıt: Kaldırım taşı İmamoğlu'na 'akide şekeri' attık diyen provokatörlere bilirkişiden yanıt: Kaldırım taşı

***

Mansur Yavaş'tan AKP adayı Altınok'a cevap

CHP'nin ABB başkan adayı Mansur Yavaş, kendisi için "Projesi yok" diyen AKP’li rakibi Turgut Altınok'a yanıt verdi. Yavaş, "Yaptığım tüm projeleri öğrenip onları vadedebilir" dedi.

Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey

***  

Deprem bağışlarına ne oldu?

CHP'li Hikmet Yalım Halıcı, yurttaşların deprem için verdiği bağışları iktidarın kendi reklamında kullandığını belirterek, "Bu bütçeyle yerel seçimler için propaganda yapıyormuş. Ne depremzede ne vatandaş bunların umurunda. Deprem bağışları AKP’nin seçim harcaması oldu" dedi.

Abdurrahman Tutdere: Depremzede bir kışı daha konteynerde geçirecek Abdurrahman Tutdere: Depremzede bir kışı daha konteynerde geçirecek

***

CHP'den "teğmen" çıkışı

CHP Milli Savunma Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, yakasına Atatürk fotoğrafı takmayı reddeden askerlere tepki gösteren teğmenlerin ihraç edilmesinin haksızlık olduğunu belirterek "Atatürk’ü koruma refleksinin bu derece ağır bir şekilde cezalandırılması kabul edilemez" dedi.

MSB'den "Tuzla" açıklaması: "Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi" MSB'den "Tuzla" açıklaması: "Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi"

***

Kılıçdaroğlu'na "Bilal" davası

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle dava açıldı. Kılıçdaroğlu'nun 2 yıla kadar hapsi istendi.

Erdoğan'ın 'CHP'de iç savaş var' sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: CHP'nin çok saygın bir Genel Başkan’ı vardır Erdoğan'ın 'CHP'de iç savaş var' sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: CHP'nin çok saygın bir Genel Başkan’ı vardır

Bilal Erdoğan Kılıçdaroğlu'na açtığı iki davayı da kaybetti Bilal Erdoğan Kılıçdaroğlu'na açtığı iki davayı da kaybetti

***  

CHP'den taksicilerin sorunları hakkında araştırma önergesi

CHP, taksi şoförü Oğuz Erge cinayetiyle gündeme gelen taksici esnafının sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması ve güvenlik endişelerinin ortadan kaldırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Katledilen taksici Oğuz Erge'nin yürek burkan paylaşımı ortaya çıktı Katledilen taksici Oğuz Erge'nin yürek burkan paylaşımı ortaya çıktı

***

Kilise saldırısı sonrası"polis koruması" talebi

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı nedeniyle kilisenin ve Rahip Anton Bulai'nin avukatı Afşin Hatipoğlu, polis koruması tahsis edilmesi için talepte bulundu.

Santa Maria Kilisesi’nde yangın çıkarma girişimi olmuş Santa Maria Kilisesi’nde yangın çıkarma girişimi olmuş

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler adliyede Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler adliyede