DİSK'in üç gün sürecek olağan Genel Kurulu'na DİSK üyesi işçiler, siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri katıldı. Genel Kurul'da DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Serdaroğlu "Biliyoruz ki karanlığa teslim olmayanlara aydınlık şafaklar gönderilir. Ama biliyoruz ki tüfek onlarınsa yürek bizimdir. Bunun sessizliğin utancını üzerimize giymedik, giymeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açılış konuşmasını yaptı. Çerkezoğlu, "Eğer biz Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını, emeğin yüzyılı yapacağız diyorsak, bu DİSK'ten aldığımız cesarettendi. Biz emeğinize de geleceğimize de sahip çıkacağız" dedi.

"DAYANIŞMAYLA MÜMKÜN"

Deprem bölgesi için de mesaj veren Çerkezoğlu, "Deprem bölgesinde yaşayan binlerce insanimiz o günden beri kötü koşullarda yaşıyor. Depremin ardından bütün felaketin ortadan kaldırılması dayanışmamızla mümkün" diye konuştu.

"YENİ BİR YOL BULMAK ZORUNDAYIZ"

"Krizlerin karşısında ilerici, yeni bir yol bulmak zorundayız" diyen Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

"Kutuplaştırıcı algıları parçalamak zorundayız. Emeğin örgütlenmesini, emeğin siyasetini ve mücadelesini egemen kılmalıyız. Emeğin siyaseti, mücadelesi hayatın ta kendisidir. Bizler işçi sınıfı olarak ülkenin kaderini belirleyecek bir özne olduğumuzu asla unutmayacağız. Emeğin yüzyılı gibi bir hedefimiz varsa bunun için emeği örgütleyeceğiz."