AKP'nin seçmen tabanını ele geçirdiği söylenen Fatih Erbakan'ın partisi Yeniden Refah'ın Genel Başkanvekili Doğan Aydal,  iktidar partisinden iki büyükşehir ve 35 ilçe istediklerini açıkladı.

Aydal'ın açıklamasının ardından AKP'de tansiyon yükseldi. 2019 İstanbul Büyükşehir seçimlerinin hatırlanan ismi AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan Aydal'a sert tepki geldi. 'Her şeyi not alan bir adamım' da diyen Yavuz, "Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Yavuz şunları ifade etti:


"Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım ben böyle demedim ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yo.

 Şubat’ta oturduk. 5 Şubat’a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Biz sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok. Bizim tekrar konuşuruz dediğimiz noktada cumartesi günü açıklama yaptılar. Masada Kocaeli ve Malatya'nın ismi geçti. Ama Sakarya'nın ismi geçmedi. Ben her şeyi not alan bir adamım. Karşılıklı bir müzakere yürüttük."

HÜDAPAR İLE ÇERÇEVE YAKALAYAMADIK"

BBP ile önceden yapılan iş birliği görüşmesini anımsatan Yavuz, "BBP ile 7. toplantıyı yaptık. BBP büyükşehirlerde AK Parti’ye destek vereceğini açıkladı. İyi gitmeyen bir şey olduğunu düşünmüyorum. HÜDAPAR ile 6 toplantı yaptık. İcap ettiğinde tekrar bir toplantı yaptık. Çok net bir çerçeve yakalayamadık. Kendi adaylarını çıkarıyor diye biliyorum" açıklamasında bulundu.