Can Atalay nöbetleri sürüyor

Çağlayan Adliyesi içinde her hafta Can Atalay için düzenlenen Adalet Nöbeti yasaklandı. Yasaklamaya rağmen adliyede buluşan avukatlar, nöbete başlarken TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin hukuksuzca düşürülmesini alkışlarla protesto etti.

Hukuk örgütleri, vekilliği düşürülen Can Atalay için Ankara Sıhhiye Adliyesi önünde! Hukuk örgütleri, vekilliği düşürülen Can Atalay için Ankara Sıhhiye Adliyesi önünde!

Yeniden başvuru gündemde: Can Atalay Meclis'e dönebilir mi? Yeniden başvuru gündemde: Can Atalay Meclis'e dönebilir mi?

***

YSK'nın seçim takvimi işliyor

Yüksek Seçim Kurulunca 31 Mart'ta yapılacak yerel seçime ilişkin takvim işliyor. Buna göre, siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat'a kadar teslim edecek.

YSK’dan ‘oy pusulası sıralamasında hile’ iddialarına ilişkin açıklama YSK’dan ‘oy pusulası sıralamasında hile’ iddialarına ilişkin açıklama

Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat'a kadar teslim edecek Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat'a kadar teslim edecek

***

Erdoğan'dan "şeriat" çıkışı

Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde açıklama yaptı. Konuşmasında, laikliği hedef alan Erdoğan, "İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık, esasında dininin bizatihi kendisine husumettir” iddiasında bulundu.

***

Özel, partisinin stratejisini özetledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin seçim stratejisini açıkladı. Özel, “Bu seçimin stratejisi elbette şöyle olacak. Yaptığımızı doğru anlatacağız, övünmeyi bileceğiz. Umudu örgütleyeceğiz. Geçmişte örgütlediğimiz umudun nasıl başarıya dönüştüğünü anlatacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da belediye başkan adaylarını tanıtacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da belediye başkan adaylarını tanıtacak

***

Ordu için "Sarıgül" sesleri

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öne sürüldü. İddiaya dair konuşan Sarıgül, "Teşkilatlardan benim ismim üstünde bir mutabakat sağlanmış .Genel Başkan ve Genel Merkezimizin kararı" cevabını verdi

Mustafa Sarıgül CHP’den büyükşehir belediye başkan adayı mı olacak? Mustafa Sarıgül CHP’den büyükşehir belediye başkan adayı mı olacak?

***

Murat Kurum bu kez kaçamadı

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul sorularına bu kez yanıt verdi. Kurum, yanıtında "Siyasi senaryolardır. Biz bu senaryoların farkındayız. İstanbullular bu senaryoların farkında. O yüzden hep ne diyoruz? İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde olmayacak" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'un vaatlerine: Yan sanayi Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'un vaatlerine: Yan sanayi

***  

İmamoğlu'ndan Kurum'a "Kanal İstanbul" cevabı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un Kanal İstanbul'la ilgili "İstanbul'un gündeminde olmayan bir konu, bizim de gündemimizde olmaz" sözlerini hatırlatarak, "Bunu dedirtebiliyorsak nasıl akıllıca ve prensipli bir süreç yönettiğimizi de görürsünüz" dedi.

Metropoll, DEM Parti aday çıkarsa da İmamoğlu kazanabilir Metropoll, DEM Parti aday çıkarsa da İmamoğlu kazanabilir

***

Saymaz'dan "DEM Parti" kulisi

Gazeteci İsmail Saymaz, DEM Parti’nin yerel seçimler için gösterecekleri adayların bir kısmının netleştiğini yazdı. Saymaz'a göre DEM Parti; Ankara'da Meral Danış Beştaş, Antalya'da Kemal Bülbül, Bolu'da ise Veli Saçılık'ı aday gösterecek. İstanbul’da ise Başak Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu eş başkan adayı olarak düşünülüyor.

İsmail Saymaz: DEM Parti’nin İstanbul kararına Demirtaş müdahale etti İsmail Saymaz: DEM Parti’nin İstanbul kararına Demirtaş müdahale etti

DEM Parti'nin Ankara ve Antalya adayları netleşti: İzmir kararı değişebilir mi? DEM Parti'nin Ankara ve Antalya adayları netleşti: İzmir kararı değişebilir mi?

***

Doğan'dan aday açıklaması

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 3 Şubat'ta partinin Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanacağını ve en kritik toplantılardan birinin gerçekleştirileceğini belirterek, "İstanbul bizim için de özel bir yer. İnce eleyip sık dokuyoruz" dedi. Doğan, CHP'den Esenyurt ve Adalar ile Mersin'deki Akdeniz Belediyesi'nin istendiği iddialarını ise yalanladı.

DEM Parti 6 Şubat’taki grup toplantısını Hatay’da gerçekleştirecek DEM Parti 6 Şubat’taki grup toplantısını Hatay’da gerçekleştirecek

***  

Kavuncu'dan iddialı adaylık yorumu

İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu, diğer adaylardan çok daha iyi olduğunu düşündüğünü söyleyerek oy istedi. Kavuncu, "Birilerine kaybettirmek, birilerini mutlu etmek için parti kurulmaz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nda Buğra Kavuncu hakkında ilk açıklama: Özgün siyasi iradeleriyle çıkan her aday değerli Ekrem İmamoğlu'nda Buğra Kavuncu hakkında ilk açıklama: Özgün siyasi iradeleriyle çıkan her aday değerli

İYİ Parti'nin adayı Kavuncu'nun sözleri yeniden gündemde:  İmamoğlu performansıyla istenmeyen bir rakip İYİ Parti'nin adayı Kavuncu'nun sözleri yeniden gündemde: İmamoğlu performansıyla istenmeyen bir rakip

***

İlgezdi'den "bilboard" kararı

CHP'den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İYİ Parti’nin “Tek adam baskınına da, eş başkan kavgasına da mecbur değilsin” yazılı afişini ilçedeki billboardlarda yayınladı.

İlgezdi'den İmamoğlu'na suçlama: "İBB Başkanı'nın böyle bir görev ve yetkisi yok" İlgezdi'den İmamoğlu'na suçlama: "İBB Başkanı'nın böyle bir görev ve yetkisi yok"

CHP'den istifa eden Battal İlgezdi: Kılıçdaroğlu'na destek verenler, Kürtler ve Aleviler partiden tasfiye ediliyor CHP'den istifa eden Battal İlgezdi: Kılıçdaroğlu'na destek verenler, Kürtler ve Aleviler partiden tasfiye ediliyor

***  

Altınok "çakarlı araç" iddiasını reddetti

AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok, çakarlı araba kullandığı iddialarına ilişkin, "Çakarlı araba kullanmadım. Aday oldum, adaylığımız açıklandı, kendi arabama bindim" iddiasında bulundu.

Mansur Yavaş'tan Altınok'a seçim hamlesi! "İlk seçim bürosunu Keçiören'de açtı" Mansur Yavaş'tan Altınok'a seçim hamlesi! "İlk seçim bürosunu Keçiören'de açtı"

***

Kilise saldırında adliyeye sevk

Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 60 şüpheliden 34'ü adliyeye sevk edildi. 26 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere geri gönderildi.

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler adliyede Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler adliyede

***

Beyaz Saray Sözcüsü'nden F-35 açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’lere ilişkin ABD’nin giderilmesi halinde Türkiye’nin F-35 programına katılımında yeni düzenlemeler olabileceğini söyledi.

John Kirby'den Türkiye'nin F-35 programına dair açıklama John Kirby'den Türkiye'nin F-35 programına dair açıklama

***

Çarşı davasında erteleme kararı

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Çarşı taraftar grubu üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yargılandığı davada, sanıkların 2013-2014 yıllarına ait teşhis  fotoğraflarının emniyet arşivinden araştırılarak istenmesine karar verildi. Duruşma 6 Mayıs'a ertelendi.

Gezi Direnişi'nden Beşiktaş başkanlığına: Hasan Arat, Çarşı'nın yanındaydı Gezi Direnişi'nden Beşiktaş başkanlığına: Hasan Arat, Çarşı'nın yanındaydı

***

İTO verileri açıklandı: "11 ayın zirvesi"

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul’da ocak ayında enflasyon yıllık yüzde 76,17, aylık yüzde 6,72 oldu. Perakende fiyatlar ise ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,72, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,69 oranında arttı. Veri 11 ayın zirvesi olarak kaydedildi.

Alaattin Aktaş'ın dilinde tüy bitti ama yine de anlattı: Enflasyon düşer hayat pahalılığı baki kalır Alaattin Aktaş'ın dilinde tüy bitti ama yine de anlattı: Enflasyon düşer hayat pahalılığı baki kalır