dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in Yerel Gündem isimli programına Ankara'dan Gazeteci Ömer Şan, konuk oldu. Şan, CHP'nin Ankara'daki adaylarının belirlemede sıkıntı yaşadığını belirtti. Şan, hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısının hararetli geçeceğini vurguladı.

İYİ Parti'nin adayı Cengiz Topel'in de Kemal Kıluçdaroğlu'nun eski danışmanı olduğunu hatırlatan Şan, AKP'nin adayına dikkat çekti. Şan, AKP'nin BÜyükşehir adayı Turgut Altınok'un Keçiörendeki çalışmaları ile Ankralıların tepkisini çeken bir isim olduğunu dile getirdi. Şan, adaylığının belirlenmesinin ardından çakarlı konvoy yapmasına da dikkat çekti.

Şan, Turgut Altınok'un isminin geçtiği A Takımı iddialarına da dikkat çekti. Mansur Yavaş'ın Altınok'u zayıf görmediğini belirten Şan, "Yavaş, ilk seçim ofisini de Keçiören'de açtı" ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın büyükşehir için kendinden emin olduğunu fakat belediye meclis üyeliklerinin kazanılması konusunda çalışmalar yaptığını dile getirdi. Yavaş'ın hizmet konusunda büyükşehir meclisinin iktidar lehine olması nedeniyle projelerinin engellendiğinden bahsetti. Şan, Ankara'da DEM Parti'nin adayının da seçim için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. DEM Parti'nin özellikle Ankara 1. Bölgede güçlü olduğunu belirten Şan, İYİ Parti'nin seçim süresince pek etkili olmayacağı görüşünü dile getirdi.