İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarına konuştu. İmamoğlu, Murat Kurum'un vaatlerini değerlendirdi. İmamoğlu, rakibinin Kanal İstanbul'a değinmediğini de hatırlatıp şunları dile getirdi:

"Büyük bir kısmı kes kopyala yapıştır olması ilginç. "İstanbul'a çağ atlatacak" diye söyledikleri Kanal İstanbul'u ağzına bile almış olmaması, aldatmaya dönük yolculuğu tarifliyor. Bizim milletimiz aldanmaz, 'iktidardınız neden yapmadınız' der. 'Niçin Kanal İstanbul'u ağzınıza almıyorsunuz der

Sefaköy-Beylikdüzü-İncirli metro hattını açıklayan sunum gördük. Zaten bir imza atılsa, ihaleye çıkılacak. Ne para istiyoruz ne kefalet. Bu millet buna aldanmaz. Milletimiz gerçekten hizmet edeni, gerçekten proje üreteni görecek. Korktukları için Kanal İstanbul'u ağızlarına alamıyorlar"

"TAKSİ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ DE BİZİZ"

İmamoğlu, Kurum'un taksi sorununa çözümüne ilişkin konuşması hakkında da, "22 yılda iktidar olup 25 yılda İstanbul'u yönetip çözemedikleri sorunları üzerinde konuşuyorlar. Taksi sorununu gündeme korkmadan getiren biziz, çözümü de biziz" dedi.

İNCE'YE YANIT

İmamoğlu, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin 1991 İstanbul seçimlerini bilmediği yönündeki eleştirilerine yanıt verdi. İmamoğlu, şunları dile getirdi:


"91'i bilmemek suç değil, marifet 2019'u bilmek. Daha sonrasını da marifet olarak hayatımıza eklemek istiyoruz. Umut ederim sayın İnce kararını gözden geçirir"