Demokrat Parti İl Kongresi için Erzurum'a giden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel medya kuruluşlarından Agah TV'ye konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Uysal, "ATV-Sabah grubunun sahibi Erdoğan'dır. İstanbul Havaalanı'nın sahibi kimdir? Görünürde birtakım şirketler görünüyor. Sahibi Sayın Erdoğan’dır" dedi. 

Uysal açıklamalarına şöyle devam etti: 

"Beyaz TV’nin sahibi kimdir? Bunların sahiplerini biliyoruz. Açıkça söyleyeyim. Vatandaşlarımızdan duymayanlar var ise duysunlar. Türkiye’de bu gerçekler var. Bu saydıklarımın kontrol edildiğini iddia etmiyorum. Mülkiyetinin de birinci derecede fiilen, resmen olmasa da Sayın Erdoğan’ın olduğu kanaatindeyim. Bu herkesin bildiği sır hükmünde. Erzurum’da duymayan vatandaşlarımız var ise onları da biz bilgilendirelim. Türkiye’de böyle bir hal var; kirli kaynaklarla siyasetin finanse edildiği bir hal." 

YENİDEN REFAH PARTİSİ İÇİN DE KONUŞTU

Yeniden Refah Partisi için "sarı sendika" yakıştırmasında bulunan Uysal, "Türkiye’de artık her türlü iş birliklerinin oluşması mümkündür. Yeniden Refah partisinin muhalefet söylemleri sarı sendikacılığa benziyor. Yani bir yandan muhalefet yapıp, bir yandan bu iktidarı desteklemeye devam edeceklerse onun da kararını vatandaş verir" dedi.