DEM Parti'nin, Türkiye'deki emekçilerin yaşadığı sorunları araştırmak amacıyla sunduğu grup önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. Önerge, özellikle işçilerin ekonomik ve sosyal haklarına yönelik endişeleri gündeme getirmeyi amaçlıyordu.

DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, önergenin gerekçesinde, işçilerin milli gelirden aldığı payın 22 yıllık AKP iktidarında düzenli olarak gerilediğini ve sermayenin payının arttığını vurguladı. Çiftyürek, "2024 yılının ilk dört ayında 425 işçi, kazalarda değil, işçi cinayetlerinde hayatını kaybetti. Terör mü arıyorsunuz; buyurun size sosyal terör," diyerek, mevcut durumun vahametine işaret etti.

Önergenin reddedilmesi, parlamentoda çeşitli tepkilere neden oldu. Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, iktidarın asgari ücrete ara zam yapmama kararını eleştirirken, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, taşeron işçilik konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekti ve "Türkiye modern bir çalışma kampına dönüştü," ifadesini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman ise, emeğin ve işçilerin yaşadığı sorunlara değinerek, "Emeğin değeri olmadığı gibi canın da değeri yoktur. Her yıl 2 bine yakın işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetmektedir," şeklinde konuştu.