Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun Sinan Ateş sorusu üzerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hadi işine bak" demesi ve korumalar ve partililer tarafından itilerek uzaklaştırılmasının ardından gazetecilik meslek örgütleri tepki gösterdi.

 

Yazıcıoğlu, Bahçeli'ye ilk olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmalarını sordu. Bahçeli "Beni dinlememişsiniz, o anlaşılıyor," yanıtını verdi. Yazıcıoğlu, ikinci sorusunda ise öldürülen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'i sordu. Bahçeli, Yazıcıoğlu'na bu kez de "Hadi işine bak," dedi. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, "İşimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. İşimizin yüz akı Yıldız Yazıcıoğlu'na yapılanı kabul etmiyoruz. Yıldız Yazıcıoğlu'na Yüce Meclis'in çatısı altında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez!" dedi.

DİSK Basın İş ise şu açıklamayı yaptı:

"Meclis'te Devlet Bahçeli'ye soru soran üyemiz Yıldız Yazıcoğlu vekillerin müdahalesine maruz bırakıldı. Bahçeli ise "İşine bak" yanıtı verdi. Bahçeli'ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak!

"Meslektaşımızın sorularını yeniden soruyoruz: Meclis'te karar alınmazsa Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağı tartışılıyor. Çözüm nedir? Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialara ne diyorsunuz?

"Meclis'te, sokakta ve iş yerlerinde gazeteciler sürekli saldırıya uğruyor. Üyemiz Yıldız Yazıcıoğlu'na yönelik tutum yeni değil. Biz ne olursa olsun işimize bakmaya devam edeceğiz. Gazeteciler gazetecilik yapmayı sürdürüyor, sürdürecek."

"Üslupsuz karşılık"

Çağdaş Gazeteciler Derneği ise "MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, bugün kendisine Erdoğan'ın adaylığı ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru sormak isteyen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na "İşine bak, hadi bakalım" diyerek verdiği üslupsuz karşılığı kınıyoruz" dedi.