ANKARA (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te bir grup tarafından darbedilen Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) yetkilisi, iki ülke arasında gerginliğe sebep oldu.

KDC Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Patrick Muyaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Görsel-İşitsel ve İletişim Yüksek Kurulu (CSAC) üyesi Christian Bosembe'nin Paris'te darbedilmesine tepki göstererek olayı kınadı.

Fransız yetkililerle suçluların bulunması için iletişime geçtiğini aktaran Muyaya, "Adaletin tecelli etmesi için çalışacağız. Demokrasilerde şiddetin yeri yoktur." ifadesini kullandı.

CSAC de olayı kınayarak, Bosembe için Fransa nezdinde suç duyurusu bulunduklarını açıkladı.

Kurum, Paris'ten olaya ilişkin izahat isteyerek, suçluları bulmaması durumunda Fransa'nın olayın sorumlusu olarak addedileceğine işaret etti.

CSAC Başkanı Serge Ndjibu'nun bugün Fransa'nın Kinşasa Büyükelçisi Bruno Aubert ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Fransa'dan konuya yönelik henüz açıklama yapılmazken, suçluların yakalanıp yakalanmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

- Olay

Görsel-İşitsel ve İletişim Yüksek Kurulu (CSAC) Üyesi Christian Bosembe, Fransa'nın Afrika'da yayın yapan Canal Plus, RFI, France24 gibi televizyon ve medya temsilcileriyle görüşmek için 31 Mart'ta Paris'e gelmişti.

Bossembe, yardımcısıyla birlikte 2 Nisan'da Paris'te geldiği otelin otoparkında bir grup tarafından darbedilmişti.

Otel resepsiyonunun polisi çağırmasıyla grup, olay yerinden kaçarken, KDC'li yetkili polise şikayet başvurusunda bulunmuştu.

Olaya ilişkin sosyal medyadaki görüntülerde, grup, KDC'li yetkiliyi "işbirlikçi" olmakla suçladıktan sonra darbediyor.