ANKARA (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, ülkesinin aralık ayında Litvanya'ya NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek için müfreze göndereceğini bildirdi.

Litvanya ziyaretinde ülke basınına konuşan Colonna, Başbakan Ingrida Simonyte ve mevkidaşı Gabrielius Landsbergis ile bir araya geleceğini, görüşmelerinin merkezinde, stratejik ilişkiler ve Avrupa'nın olacağını söyledi.

Colonna, Fransız askerleri ve Rafale askeri uçaklarının NATO Baltık Ülkeleri Hava Devriyesi nöbetini tamamladığı Siauliai Hava Üssü'nü de ziyaret edeceğini aktararak daha güçlü bir Avrupa için temmuzda Litvanya'nın başkenti Vilnius’ta NATO Zirvesi düzenleneceğini dile getirdi.

Rusya'nın saldırılarının başarısız olması için Ukrayna'ya uzun süreli silah desteğinin sürmesi gerektiğine işaret eden Colonna, aralık ayında NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi kapsamında Litvanya’ya bir Fransız müfrezenin sevk edileceğini ifade etti.

Fransız Bakan, ülkesi ile Litvanya'nın ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda kararlılıklarını sürdüreceğine dikkati çekti.