AKP ve İYİ Parti de son grup toplantılarını yaparak yılı kapattı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bir kez daha milletvekillerinden seçim bölgelerine gitmelerini isterken, Meral Akşener Millet İttifakı’nın adayını merak edenlere “stres yapmayın” mesajı verdi. HDP’ye bu kez de Marmaris’te saldırı düzenlendi. İşte günün öne çıkan haber başlıkları...

https://www.youtube.com/watch?v=Xnpdk9jSU-8

ERDOĞAN SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Meclis tatile girmeden önce AKP ve İYİ Parti bugün son grup toplantılarını yaptı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bir kez daha “gönül seferberliği” ilan etti, “Sahayı güçlü tutmak mecburiyetindeyiz” dedi. Erdoğan milletvekillerinden seçim bölgelerine gitmelerini istedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in gündeminde plastik atıklardan tütün üreticileri ve yörüklerin sorunlarına pek çok konu vardı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının merak eden iktidara seslenen Akşener, “Stres yapmayın. Millet İttifakı'nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak. Kesin bilgi yayalım” dedi.

GÜNÜN YAZISI

Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, çocuk istismarını ve nasıl değerlendirileceğini ve riski artıran faktörleri yazdı: 21. yüzyılda devleşen utanç: Çocuk istismarı

HDP’YE SALDIRI, DİNK DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR

HDP bugün bir kez daha saldırıların hedefindeydi. Marmaris’te HDP ilçe örgütüne silahlı saldırı düzenlendi, saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu iddia edildi.

Başak Demirtaş, Adalet Bakanı Gül'e seslendi, “Cezaevlerinde bayram görüşü yapmanın kime ne zararı olabilir ki?” diye sordu.

Hrant Dink davasında gerekçeli karar açıklandı. FETÖ’nün cinayeti tasarlayıp adım adım gerçekleştirdiği savunuldu.

Akbank'taki büyük arızadan sonra şimdi de Ziraat Bankası'nda sistem gitti, bir süre ATM’lere ve internet şubesine ulaşılamadı.

Şehirler arası otobüs firmalarına ilişkin olarak 3 ay geçerli tavan fiyat uygulaması getirildi.

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Haziran ayında 173, yılın ilk 6 ayında ise en az bin 155 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

https://www.youtube.com/watch?v=ooj8bUl25mY

CANLI YAYIN | KENTLERDE YAŞANAN SON GELİŞMELER

Gazeteci Bekir Güneş’in sunduğu #dokuz8YEREL programında farklı bölgelerden gazeteciler kentlerindeki gelişmeleri aktardı. Kars’tan Adana’ya, Kayseri’den Samsun’a pek çok kentin nabzı #dokuz8YEREL programında tutuldu.

TUZ GÖLÜ’NDE FLAMİNGO ÖLÜMLERİ

  • Tuz Gölü susuz kalınca binlerce flamingo yavrusu öldü. Konya Valiliği, yaşanan ölümlerle ilgili soruşturma başlattı. Çevre ve Orman Bakanı Pakdemirli 1000 yavru flamingonun öldüğünü doğruladı, zehirlenme bulgusu olmadığını söyledi.
  • TRT’nin yönetim yapısı değişti, yeni atamalar yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Genel Müdür Mehmet Zaid Sobacı oldu. Hilal Kaplan da TRT’nin yönetim kurulu üyeliğine atandı.
  • İstanbul'da AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nden İBB'nin çocuk etkinliğini engelledi.
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: "Aşıda 60 milyon dozu geçtik."
  • Şarkıcı Sıla Gençoğlu’na şiddet uygulayan oyuncu Ahmet Kural’a üç suçtan toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.
  • Şarkıcı Gülşen kıyafetiyle ilgili cinsiyetçi yorum ve hakaretlere tepki gösterdi: “Sadece ama sadece kendim karar verebilirim” dedi.