Ebrar Karakurt’un isminin Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir caddeye verilmesi için Belediye Meclisine verilen önerge AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndaki başarılarıyla anılan Balıkesirli Ebrar Karakurt’un isminin Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir caddeye verilmesi için CHP’li Meclis Üyesi Murat Kula’nın önergesi AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Susurluk Belediyesi İmar Komisyonu 11 Eylül 2023 tarihinde yaptığı toplantıda, Karakurt isminin “yeni açılacak” bir cadde veya sokağa verilmesi önerisi çarptırılarak “isim değişikliği” olarak değerlendirildi.

EBRAR ÖNERGESİ ÇARPITILDI

Komisyon raporunda, “Yapılacak bir isim değişikliğinin cadde ve sokak üzerinde bulunan işletmelerde adres değişikliğine neden olacağı, işletmelere ait yazarkasa, vergi levhası, oda kayıt suretleri ve iş yeri açma ruhsatları gibi belgelerin değişmesine sebep verecektir” denildi.

İmar Komisyonu’nda reddedilen Ebrar Karakurt önergesi 13 Eylül’de Susurluk Belediye Meclis’inin Eylül ayı 2. oturumunda görüşüldü. İmar Komisyonu’nun çarpıtılarak değerlendirdiği rapor, CHP’li Meclis üyesi Kula’nın aleyhte oyuna karşılık, diğer meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
Meclis üyesi Kula, önergenin görüşüldüğü Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Balıkesirli Ebrar Karakurt’un isminin “yeni açılacak” sokağa veya caddeye verilmesi önerisini tekrarladı.

“ALPASLAN TÜRKEŞ SUSURLUKLU MUYDU?”

Rapora yansımayan fakat komisyon toplantısında dile getiren Kula, “Ebrar Karakurt Balıkesirli fakat Susurluklu değil diyorlar. Bu tez doğru değil. Meclisten oybirliğiyle Alpaslan Türkeş’in ismi bir caddeye verildi. Alpaslan Türkeş Susurluklu muydu? Adnan Menderes Parkı var, Adnan Menderes Susurluklu değil. Ebrar Karakurt çok başarılı milli bir voleybolcumuzdur. Türkiye’de takım halinde elde edilmiş en başarılı takımımızın en başarılı oyuncumuzdur” dedi.