CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Meclis'te açıklamalarda bulundu.

Günaydın, yaptığı açıklamada ülkenin ciddi bir pislik tablonun içerisine düştüğünü vurguladı. CHP Grup Başkanvekili Günaydın, "Bugün Türkiye'de emniyet yargı mafya ve siyaset arasında artık gizlenemeyen ilişkilere ilişkin görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz." diyerek sözlerine başladı.

Günaydın'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ayhan Bora Kaplan'ın 14 farklı suç kaydı vardır. Sayılan bu suçlar kendisinin suç makinesi olduğunu gösteriyor. Ancak bu ismin kimlerle kesiştiğine baktığımızda eski Bakanlar dahil birçok ismi görüyoruz"

"Böylesine bir isimle ilgili acaba emniyet bir şey yapmış mı? Hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve yıllarca teknik takipten sonra? Bu siyasi ilişkiler 2019 yılında soruşturmaya imkan vermemiş görünüyor."

"Değişen konjonktür deniyor. Ne bu peki? İçişleri Bakanı'nın değişmesi. Geçmişte korunan suçlu, sonra korunamaz hale geliyor ve yurtdışına mı kaçmaya çalışıyor?"

"137 sayfalık ifade var. Rüşvet verdiğini, kendisinden 250 bin dolar talep edildiğini söylüyor. Türkiye'de bu suçluların suçu ortaya çıktığında FETÖcüleri kriptocuları suçlama işi ne kadar sürecek. Ne kadar daha bu mazeret sürecek? Türkiye'de suçlular mekan sahibi midir?

"Soylu diyor ki bu bana yapılmış bir operasyondur. İntikam süreci diyor, bunu kim yönetiyor? Soylu, şimdiki Bakan Yerlikaya'yı kendisine operasyon çekmekle mi suçluyor?"

"AKP'yle bir anayasa yapmak olanaklı değil"

"1982 anayasasının yerine gerçekten sivil ve özgürlükte niyet varsa biz bunu bir siyasal partinin mutfağında mı yapacağız? Süreci nasıl okumalıyız? Bunu tipik bir Erdoğan taktiği olarak görüyoruz. Demokrasi amacı aramadığı açık olan AKP'yle bir anayasa yapmanın mümkün olmadığını bilecek bilinçteyiz. Getirsinler taslaklarını görelim"