Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre dün, en fazla yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Halep'te incelemelerde bulunan Ghebreyesus, DSÖ'nün acil tıbbi malzeme gönderdiğini ve önümüzdeki günlerde insanı yardımların artırılacağını dile getirdi.

Ghebreyesus, "Devlet Başkanı Esad ile görüştüm ve kendisi bu acil durum için sınır ötesi erişim noktalarını değerlendirmeye açık olduğunu belirtti" ifadelerini kullandı.

Öte yandan DSÖ Başkanı, Türkiye üzerinden, yalnızca Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye yardım sağlandığını dile getirdi.

DSÖ Genel Direktörü, Esad'ın, ülkenin kuzeybatısında silahlı grupların kontrolünde olan bölgelerdeki depremzedelere yardım ulaştırılması için sınır kapılarını açmayı değerlendirmeye "istekli olduğunu" söyledi.

ABD merkezli CNN International'da yer alan habere göre, Suriye'de depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplam 4 bin 574 kişiye ulaştı. Bunların 3 bin 160'ının muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerden olduğu ifade edilirken Şam yönetimi bölgelerinde de 1414 kişi öldü.